І віра не заважає? Колишній намісник Лаври від московського патріархату Павло прокляв Президента та його родину (ВІДЕО)


19:1029.03.2023

Митрополит Української православної церкви Московського патріархату Павло «гарантує», що Бог не простить президенту Володимиру Зеленському виселення Московської церкви з Києво-Печерської лаври.

Про це він сказав у відеозверненні, пише «Главком».

Якщо митрополит раніше апелював до Зеленського, то зараз він проклинає Президента та його родину.

«Кажу вам, пане президенте, і всій вашій сворі, що сльози наші не впадуть у землю. Вони впадуть вам на голову! Ви думаєте, що увійшовши у владу на наших спинах (аааааа!), ви можете так поступати? Господь не простить ні вам, ні вашій родині!», – сказав він.

Як повідомляло Інше ТВ, Заповідник “Києво-Печерська лавра” попередив Свято-Успенський монастир УПЦ МП, що розриває договір із ним про оренду території та будівель Києво-Печерської Лаври з 29 березня, і УПЦ МП має звільнити Лавру.

Про це стало відомо 10 березня, і з того моменту московські попи вже неодноразово заявляли про те, що з Лаври не підуть. Так, скандальний настоятель Лаври Павло оголосив війну українській владі і назвав ПЦУ  «осквернітєлямі» та «поносітєлямі» (ВІДЕО), а потім заявив, що з Лаври вони не підуть.

20 березня члени синоду УПЦ МП на чолі з митрополитом Онуфрієм несподівано прибули до Офісу президента, щоб зустрітися з Зеленським (ВІДЕО, але зустріч не відбулась. Тому церковники УПЦ МП опублікували звернення до Зеленського, в якому вони стверджують, що завжди вчили паству любити Батьківщину і бути гідними громадянами, що з початку війни закликали вірян стати на захист своєї землі, а також переконують президента, що УПЦ МП допомагає військовим і переселенцям. Ну а далі жаліються на дескримінацію і просять не відбирати у них Лавру. 

23 березня Синод Української православної церкви Московського патріархату заявив, що захищатиму Києво-Печерську Лавру “всіма законними засобами” та не покине її територію після 29 березня.

На недільній службі 26 березня в Лаврі тисячі вірян закликали «відстоювати святе православ’я» (ВІДЕО)

ООН стурбоване і вважає, що обшуки в УПЦ МП можуть мати “дискримінаційний характер”

Також повідомлялось, що сьогодні відбувалось у Києво-Печерській Лаврі.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube