Московський патріархат готує провокації? На недільній службі в Лаврі тисячі вірян закликали «відстоювати святе православ’я» (ВІДЕО)


16:5626.03.2023

Недільне богослужіння в Києво-Печерській лаврі зібрало тисячі вірян. Очолив його Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Він нагадав пастві, що 29 березня Українська православна церква Московського патріархату (УПЦ МП) має піти з Києво-Печерської лаври.

Відповідне відео оприлюднила УПЦ МП у Facebook, пише «Главком».

«Прошу ваших святих молитв, щоб Господь дозволив нам далі перебувати у цій святій обителі. Щоби братія, яка підняла лавру з руїн і зробила такою красивою, як ми сьогодні бачимо, щоб вона могла тут перебувати, молитися богові», – звернувся до людей Онуфрій.

Далі ж із проповіді стало зрозуміло – московська церква навряд чи піде з Києво-Печерської лаври по добру, по здорову. Людей закликали «відстоювати святе православ’я», не погоджуватися на компроміси та всіма способами захищати святиню.

«Жодні причини не зможуть зламати нашу тверду волю відстоювати святе православ’я. Ми маємо мужньо триматися істини. Святитель Марк Ефеський, великий поборник святого православ’я вчить: «Ніколи, людино, те, що стосується церкви не виправляється через компроміси, нема нічого середнього між істиною і неправдою». Закликаємо всіх кріпитися у вірі, підсилити свої молитви і всіма законними засобами захищати нашу найдорожчу святиню – Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру», – ішлося у проповіді.

Як повідомляло Інше ТВ, Заповідник “Києво-Печерська лавра” попередив Свято-Успенський монастир УПЦ МП, що розриває договір із ним про оренду території та будівель Києво-Печерської Лаври з 29 березня, і УПЦ МП має звільнити Лавру.

Про це стало відомо 10 березня, і з того моменту московські попи вже неодноразово заявляли про те, що з Лаври не підуть. Так, скандальний настоятель Лаври Павло оголосив війну українській владі і назвав ПЦУ  «осквернітєлямі» та «поносітєлямі» (ВІДЕО), а потім заявив, що з Лаври вони не підуть.

20 березня члени синоду УПЦ МП на чолі з митрополитом Онуфрієм несподівано прибули до Офісу президента, щоб зустрітися з Зеленським (ВІДЕО, але зустріч не відбулась. Тому церковники УПЦ МП опублікували звернення до Зеленського, в якому вони стверджують, що завжди вчили паству любити Батьківщину і бути гідними громадянами, що з початку війни закликали вірян стати на захист своєї землі, а також переконують президента, що УПЦ МП допомагає військовим і переселенцям. Ну а далі жаліються на дескримінацію і просять не відбирати у них Лавру. 

23 березня Синод Української православної церкви Московського патріархату заявив, що захищатиму Києво-Печерську Лавру “всіма законними засобами” та не покине її територію після 29 березня.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube