Суд заарештував на два місяці без права на заставу сумновідомого Казімірова


18:5830.08.2022

Сьогодні, 30 серпня, Слідчий суддя Центрального районного суду Миколаєва Світлана Скрипченко обрала Олексію Казімірову, якого звинувачують у вимаганні, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомила пресс-служба суду.

Останній підозрюється у тому, що у липні-серпні 2021 року, він разом із своїм батьком, вимагали, погрожуючі вбивством, у місцевого мешканця 800 доларів США. За даним фактом було розпочато кримінальне провадження.

Повідомляється, що пПеред початком та у ході засідання, Олексій Казіміров поскаржився на погане самопочуття, проте медики бригади «швидкої», що двічі виїжджали на виклик не виявили причин для його госпіталізації.Підозрюваний та його захисник просили обрати запобіжний захід не пов’язаний з тримання під вартою, зокрема цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю.

Водночас судом, з урахуванням особи підозрюваного, встановлено, що будь-який інший запобіжний захід, окрім тримання під вартою не забезпечить його належної процесуальної поведінки. Тож слідчий суддя Світлана Скрипченко ухвалила, обрати щодо останнього запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави.

Нагадаємо, що справа Казімірова у Миколаєві стала символом зухвалості та безкарності мажорів, винних у смертельних ДТП. У лютому 2011 року Олексій Казиміров за кермом «Merсedes» збив 20-річну мешканку Миколаєва Юлію Каланчеву, після чого залишив її помирати на дорозі і поїхав. У січні 2012 року суддя Центрального районного суду Андрій Рудяк приговорив його до 6 років позбавлення волі.

Втім, у Даріївській виправній колонії Херсонської області Казимиров перебував лише кілька місяців – у липні 2012 року суддя Білозерського райсуду Херсонської області Симчук виніс ухвалу про звільнення Олексія Казвмирова від подальшого ув’язнення у зв’язку з тяжкою смертельною хворобою. Смертельна хвороба не завадила Казімірову відпочивати у нічних клубах і курортах, скоювати численні ДТП.

У лютому 2018 року стало відомо, що зі штрафмайданчика зникло авто, кошти від продажу якого мали піти на виплату відшкодувань загиблої дівчини. У квітні 2018 року Казімірову повідомили про підозру в невиконанні ним судових рішень. А 18 травня Апеляційний суд Миколаївської області полегшив запобіжний захід Казімірову, замінив СІЗО домашнім арештом.

А у вересні 2021 року Олексія Казімірова та його 71-річного батька Рлексія Тумко затримали співробітники СБУ, які вимагали 800 доларів нібито боргу за ремонт придбаної ними машини .

Но запобіжний захід цього разу було винесено лише для батька,, а сам Олексій Казіміров до суду не потрапив: спочатку його адвокат представив довідку про підозру на коронавірус, потім – заяву про психологічний тиск. На третій раз — Казіміров просто не вийшов до поліцейських, котрі прибули для примусового приводу до суду, но не мали санкції на вхід в будинок. На четвертом засіданні адвокат заявив, що місцезнаходження Казімірова не відомо, і того оголосили у розшук.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube