Україна продовжує формувати власні військові традиції: замість знеособленого «Вантаж 200» тепер буде «На щиті»


15:4211.08.2022

Наші полеглі оборонці — особистості, гордість і честь Держави, а не якийсь “Вантаж 200”, а кожна смерть захисника України — трагедія для всієї України.

Тому було прийнято рішення про заміну знеособленого «Вантаж 200» на «На щиті», поінформували в Генеральному штабі ЗСУ, передає Інше ТВ.

За повідомленням Генштабу, в червні ветеран війни, засновник Veterano Group Леонід Остальцев висловив думку щодо необхідності заміни радянського умовного кодування “Вантаж 200” на фразеологізм “На щиті”, а підприємець і волонтер Тата Кеплер втілила цю пропозицію у життя.

«Ідея не тільки знайшла підтримку у ветеранів-лідерів суспільної думки, а й була підтримана керівництвом Збройних Сил України. Відповідно до завдань, які визначив Головнокомандувач ЗСУ, у підрозділах цивільно-військового співробітництва, які беруть участь у здійсненні транспортування тіл полеглих захисників України, здійснено реформування Гуманітарного проєкту Збройних Сил України “ЕВАКУАЦІЯ 200” у Гуманітарний проєкт “НА ЩИТІ”. Дякуємо за ідею та ініціативу усім ветеранам та волонтерам, зокрема і Леоніду Остальцеву та Таті Кеплер», – йдеться в повідомленні Генштабу.

Як повідомляло Інше ТВ, «Кожне тіло — це чийсь Всесвіт», – репортаж з однієї поїздки “Грузу 200” (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube