Білорусь замість Мілана. Кількість шопінг-поїздок із Росії зросла цього року


15:2311.08.2022

Цього року, після запровадження масштабних санкцій проти РФ та Білорусі за вторгнення до України, російські туроператори фіксують серед росіян зростання попиту на тури вихідного дня та шопінг-поїздки до Білорусі. Про це повідомляється на сайті Асоціації туроператорів Росії (АТОР), передає Ліга.

За словами керівника відділу туроператора “Дельфін”, продаж путівок до Білорусі збільшився на понад 60% проти сезону 2021 року.

“Більшість росіян традиційно вирушають до сусідньої країни потягом і вибирають відпочинок у готелях і санаторіях, проте також зростає частка автотуристів і мандрівників, які прямували до республіки за турами вихідного дня і шопінгом”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що росіян нібито приваблює можливість робити закуп карткою “Мир”.

“Фахівці також зауважили, що аудиторія білоруського напряму поступово молодшає. Так, середній вік платоспроможних туристів становить 25-45 років, що і є причиною змін споживчих переваг”, – зазначили в Асоціації туроператорів РФ.

5 березня VISA та Mastercard повідомили, що зупиняють усі операції в Росії. Картки платіжних систем, випущені російськими банками, не працюватимуть за кордоном. Водночас у Росії не працюватимуть картки VISA i Mastercard, випущені поза Росією. Росіянам пропонують за кордоном користуватися готівкою або карткою російської платіжної системи “Мир”. Картка приймається у Туреччині, В’єтнамі, Вірменії, Білорусі, Казахстані, Киргизії, Таджикистані та у двох невизнаних республіках Грузії – Південній Осетії та Абхазії.

10 серпня прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас закликала європейські країни припинити видачу туристичних віз громадянам Росії. 8 серпня із закликом припинити видавати туристичні візи росіянам виступила і прем’єр-міністерка Фінляндії Санна Марін. А президент Зеленський вимагає повної заборони в’їзду россіян до Європи.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube