В Києві затримали російського шпигуна – збирав інформацію про західну зброю (ВІДЕО)


16:0111.08.2022

Служба безпеки України затримала жителя Києва, який, за даними правоохоронців, був російським агентом та збирав дані про постачання західної зброї, прикидаючись військовим експертом.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

За даними спецслужби, агента було глибоко законспіровано. Він збирав розвіддані про закупівлю та постачання іноземної зброї та боєприпасів в Україну.

У СБУ кажуть, що одержану інформацію окупанти планували використовувати для ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури, які використовуються для транспортування іноземної зброї.

Крім того, у разі отримання даних, підозрюваний планував використовувати їх для зриву міжнародних домовленостей щодо постачання в Україну.

У СБУ кажуть, що підозрюваний позиціонував себе як “військового експерта” і був завербований кадровим співробітником російських спецслужб для розвідувально-підривної діяльності у столичному регіоні.

Для збору закритих відомостей підозрюваний використовував особисті зв’язки, зокрема серед представників українського військово-промислового комплексу, кажуть у СБУ. Зацікавленість він маскував під виглядом збору даних для “експертних” публікацій у соцмережах.

За місцем проживання агента провели обшуки, знайшли засоби зв’язку із куратором. Йому оголосили про підозру у держзраді та відправили до СІЗО.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube