Половина громад Миколаївщини напряму охоплені міжнародною співпрацею


18:1116.05.2024

У Миколаївській області 27 із 52 громад наразі напряму охоплені міжнародною співпрацею.

Про це на майданчику Другого Міжнародного Саміту міст і регіонів повідомив начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, інформують в пресслужбі Миколаївської ОВА.

«У наших міжнародних партнерів є спеціалізації, в яких вони найкращі. Наприклад, розмінування, медична допомога, переселенці, гуманітарна допомога. Ми не намагаємося, щоб одна організація допомагала в усьому. У чому вони найкращі, тим і допомагають громадам. Наразі 27 з 52 громад Миколаївщини напряму охоплені міжнародною співпрацею напряму», – підкреслив очільник області.

Також Віталій Кім зазначив, що наразі над Миколаївською областю взяла шефство Данія. У рамках цієї співпраці в регіон було спрямовано понад 75,5 млн євро лише від країни-партнерки. Ще близько 300 млн євро для відбудови Миколаївщини передали інші країни.

Як повідомляло Інше ТВ, начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім вважає за доцільне запровадження в кожній громаді посади «ветеранського омбудсмена» і шукає на ці цілі приблизно $2 млн. на рік.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube