“Влада належить Пекіну”. Як іноземні ЗМІ бачать візит Путіна до Китаю


18:3016.05.2024

«Росія стає васалом Китаю», «нерівноправне партнерство», «влада належить Пекіну». Як зарубіжні ЗМІ коментують візит Путіна до Китаю.

Путін, Шойгу, Лавров та інші російські чиновники перебувають із дводенним візитом у Китаї. Перед зустріччю з Сі Путін дав інтерв’ю китайському державному інформагентству «Сіньхуа» про те, як Росія і Китай боротимуться із західними країнами і будуватимуть новий світопорядок.

Але і Захід у боргу не залишився. «МО» зібрав найхарактерніші заголовки і цитати західних ЗМІ про візит.

"Влада належить Пекіну". Як іноземні ЗМІ бачать візит Путіна до Китаю 1
"Влада належить Пекіну". Як іноземні ЗМІ бачать візит Путіна до Китаю 3

BBC: «Росія зіткнулася із сотнями санкцій із боку США та їхніх західних союзників і розглядає Китай як рятувальне коло».

The Economist: Партнерство Сі і Путіна не є шлюбом за розрахунком. Цей союз необхідний для виживання.

CNBC: Обидві країни рекламують свою «безмежну» дружбу з лютого 2022 року, щоб здаватися противагою глобальному впливу США.

WSJ: Це стратегічне партнерство, в якому обидві сторони потребують одна одну, але воно стає все більш асиметричним на користь Китаю. Росія тепер замикається у васальній залежності від Китаю.

Sky News: «Президенти Сі і Путін поділяють схожі погляди. Обидва виступають проти зовнішнього «втручання» у внутрішні справи і прагнуть до «багатополярного» світу. Це партнерство вигідне обом сторонам, але воно не рівноправне. Влада належить Пекіну».

Нагадаємо: Путін прилетів у Пекін, головне – “попити чаю один на один” (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube