Начальник Миколаївської ОВА шукає $2 млн. на рік (ВІДЕО)


12:5211.05.2024

Начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім вважає за доцільне запровадження в кожній громаді посади «ветеранського омбудсмена».

На утримання ветеранських омбудсменів в Миколаївській області треба приблизно $2 млн. на рік.

Таку думку він висловив під час дискусії на панелі «Реабілітація жертв війни: медичний, психологічний та соціальний аспекти», про що розповів на своєму телеграм-каналі, передає Інше ТВ.

За словами В.Кіма, він емоційно висловився щодо справедливого перерозподілу ресурсів та інвестування в реабілітацію та підтримку в ті регіони, де найбільша кількість ветеранів та їх сімей.

«В Миколаївській області до початку повномасштабного вторгнення, на початок 2022 року, дислокувалася одна з найбільших в Україні кількість військових частин – 40 військових частин ЗСУ, Нацгвардії та Державної прикордонної служби у складі 4 гарнізонів. Також на територій області перебувало близько 25 тис сімей ветеранів війни.

Тому ми розуміємо, що кількість ветеранів та членів їх сімей в нашій області буде значно більшою, ніж в інших регіонах.

Вже зараз ми активно проводимо програми підтримки та реабілітації військовослужбовців та членів їх родин. Це і робота нашого сектору підтримки ветеранів, і робота нашого обласного клінічного госпіталю ветеранів війни, і програма оздоровлення та відпочинку для ветеранів війни, військовослужбовців та членів їх сімей за рахунок коштів обласного бюджету.  

Тільки у 2023 році послуги з відпочинку отримали 1 524 людини на суму 7,5 млн грн. Ідея полягає в тому, що ветеран отримує послуги з відпочинку разом з сім’єю і одночасно ветеран та члени його сім’ї отримують психологічну підтримку.

Виходячи з нашого досвіду, вважаю за доцільне запровадження в кожній громаді посади «ветеранського омбудсмена». В області 52 тергромади, є потреба у 156 таких спеціалістах та психологах. Загальний бюджет утримання складає близько $2 млн  в рік.

В цьому напрямку ми розраховуємо на підтримку міжнародної спільноти. Чи реальна ця сума для наших  партнерів? Так, реальна», – зокрема, написав Віталій Кім.

Як повідомляло Інше ТВ, Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку: у Києві проходить другий Міжнародний саміт міст і регіонів (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube