У Швейцарії назвали суму заморожених російських активів


13:5523.04.2024

Вартість фінансових активів, заморожених у зв’язку із санкціями проти Росії, на 31 грудня 2023 року склала 5,8 млрд швейцарських франків (6,4 млрд доларів). Крім того, заблоковано 17 об’єктів нерухомості.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на урядовий департамент, який відповідає за дотримання санкцій (SECO).

Останні дані показують, що вартість заморожених фінансових активів упала на 1,7 млрд швейцарських франків у порівнянні з груднем 2022 року. Зниження пояснюється втратою вартості деяких заблокованих активів, зокрема цінних паперів, пов’язаних із Росією, внаслідок міжнародних санкцій.

За останній рік SECO заморозив ще 580 млн швейцарських франків фінансових активів після власних розслідувань і докладних роз’яснень банків. Він також заблокував ще два об’єкти нерухомості у Швейцарії. Крім заморожених зараз 17 об’єктів нерухомості, було заблоковано й інші активи, такі як спортивні та розкішні автомобілі, витвори мистецтва, меблі та музичні інструменти, що належать фізичним та юридичним особам, які перебувають під санкціями у Швейцарії.

Однак активи на суму 140 млн швейцарських франків, які раніше були заблоковані як запобіжний засіб, були розблоковані після того, як подальше розслідування показало, що юридичні вимоги для їх заморожування не були виконані

Крім того, у Швейцарії знаходяться активи центрального банку РФ на суму близько 7,24 млрд швейцарських франків. З 25 березня 2022 року резерви та активи ЦБ РФ іммобілізовані, тобто заборонені всі операції, пов’язані з їх управлінням.

Читайте: Парламент Швейцарії вимагає від уряду країни прийняти окрему стратегію України



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube