Міністр агрополітики Сольський підтвердив підозру НАБУ, але каже, що це було давно і неправда


13:3623.04.2024

Міністр аграрної політики Микола Сольський відреагував на отримання підозри від Національного антикорупційного бюро.

– Події, щодо яких, за інформацією НАБУ, повідомлено про підозру мені та щодо яких поширюється інформація в ЗМІ, стосуються періоду 2017-2018 рр., тобто в час коли я був адвокатом та не був ані Міністром аграрної політики та продовольства України, ані Головою Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

Обставини семирічної давнини стосуються спору між державними підприємствами та фізособами, зокрема військовими АТО за землі, які були надані останнім у володіння відповідно до закону. Спори вирішуються судами, в тому числі Верховним судом, і як мені відомо, на сьогоднішній день ряд рішень констатують відсутність права держпідприємств на землі, які, ймовірно, має на увазі НАБУ.

Зі свого боку гарантую максимальну відкритість для встановлення істини, але і в цьому немає потреби – всі дані відкриті для правоохоронців, а докази та аргументи сторін перебувають на розгляді судів, написав Микола Сольський.

Нагадаємо: НАБУ і САП звинуватили міністра аграрної політики Сольського у заволодінні державною землею. Кажуть, що викрили злочинну групу (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube