Угорщина погрожує заблокувати 2 мільярди євро допомоги Україні


14:1423.04.2024

Будапешт може заблокувати рішення ЄС відправити Україні допомогу у розмірі 1,5 млрд євро, якщо Київ не припинить дискримінацію угорських компаній. Про це заявив міністр закордонних справ Угорщині Петер Сійярто, передає Index.hu, пише УНН.

Сійярто, що після справи щодо банку OTP, Україна нібито взялась за фармацевтичну компанію Richter і хоче відкликати місцеві ліцензії на розповсюдження десятків препаратів.

Сам очільник угорського МЗС назвав таку політику “полюванням на відьом”.

За його словами, сьогодні в суспільстві відбувається “підготовка до світової війни” через критичну ситуацію на полі бою в Україні.

Сійярто попередив про можливість Угорщини заблокувати рішення ЄС надати державам-членам 1,5 млрд євро з Європейського фонду миру для постачання зброї Україні.

Окрім того, Угорщина не погодиться розблокувати 500 мільйонів євро траншу за програмою European Peace Framework.

Позиція Угорщини залишається незмінною та чіткою. Поки ми не отримаємо гарантії від української сторони, що вони припинять полювання на відьом проти угорських компаній, які діють в Україні, ми не зможемо сприяти таким рішенням (виділення допомоги Україні – ред.) – підкреслив Петр Сійярто.

Сійярто назвав дискримінацію угорських компаній неприпустимою, посилаючись на необґрунтовані процедури та сфабриковані причини.

Читайте: В Угорщині ще на півроку продовжили режим надзвичайного стану – через війну в Україні



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube