Порошенко восени отримав 37 млн.грн. від уряду Орбана за облігації – в «ЄС» кажуть, що він спеціально вкладає кошти в цінні папери заради підтримки ЗСУ


21:4421.12.2023

Лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко протягом жовтня-листопада тричі отримував від угорського уряду грошові надходження, які в сумі склали понад 37 мільйонів гривень.

Про це стало відомо із даних декларації Порошенка, опублікованих на сайті НАЗК, передає «Економічна правда».

Так, 23 жовтня Порошенко задекларував 517173 грн, вказавши вид доходу як “проценти”. Джерело надходження – Міністерство Фінансів Угорщини.

24 листопада у якості “процентів” Порошенко задекларував 1036940 грн. Джерело надходження – Міністерство Фінансів Угорщини.

І цього ж дня в декларації Петра Порошенка з’явилася сума 36067500 грн, вид доходу – “погашення облігацій”, джерело надходження – Міністерство Фінансів Угорщини.

У партії “Європейська солідарність” заявили, що Петро Порошенко вкладає кошти в цінні папери з метою акумуляції коштів на численні проєкти з підтримки ЗСУ.

“Для збільшення ефективності використання ресурсів залучені незалежні професійні радники, які займаються придбанням державних і корпоративних цінних паперів в Україні й за кордоном”, – йдеться в повідомленні.

Указані в повідомленні “проценти” та кошти за “облігації”, були отримані з Угорщини в рамках цієї програми та спрямовані на зміцнення обороноздатності країни.

Як повідомляло Інше ТВ, 1 грудня Порошенка не випустили за кордон: політик каже, що безпідставно, прикордонники – що для цього були всі підстави (ВІДЕО). Наступного дня в СБУ пояснили, чому Порошенка не пустили на зустріч з Орбаном, – щоб рф не використала цей факт в своїх ІПСО.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube