Коломойському зменшили суму застави на 300 млн.грн.


22:1321.12.2023

У четвер, 21 грудня, Київський апеляційний суд розглядав оскарження ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду у Києві про продовження строку утримання бізнесмена Ігоря Коломойського під вартою.

Суд залишив бізнесмена під вартою до 26 січня 2024 року, але зменшив йому заставу приблизно на 300 млн гривень.

Про це повідомляє УНІАН.

Бізнесмен Ігор Коломойський заявив на суді, що, якби у нього й були гроші на внесення 3 млрд гривень застави, він би їх не вносив.

“Після того, як ПриватБанк у 2017 році подав позов до Англії, всі мої активи були заморожені, і я не можу ними розпоряджатися. Але якби у мене й були такі гроші, я б не вносив заставу, бо це схоже на викрадення та вимогу викупу”, – заявив Коломойський.

За словами бізнесмена, слідчі проводять по два допити свідків на тиждень.

“Мої захисники заявили 50 свідків, яких потрібно допитати. Такими темпами їхні допити триватимуть близько 6 місяців, а мені потрібно буде весь цей час сидіти в СІЗО. Якщо мені змінять запобіжний захід, я можу з Дніпра переїхати до Києва і ходити до слідчих як на роботу. Я дуже зацікавлений, щоб цю справу вирішили якнайшвидше”, – заявив Коломойський.

Нагадаємо, у вересні Коломойському повідомили про підозру за двома статтями. Йому інкримінують шахрайство та легалізацію майна, отриманого злочинним шляхом. 

Сума застави була визначена у 3,9 млрд.грн., а в листопаді колегія суддів Київського апеляційного суду зменшила її на 891 млн.грн.

28 листопада Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив клопотання сторони обвинувачення про продовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою бізнесмена Ігоря Коломойського до 26 січня 2024 року з альтернативною визначення застави 3 млрд 712 тис. грн.

Як повідомляло Інше ТВ, Коломойський визнав втрату громадянства і подав на Зеленського до суду



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube