Російська православна церква в Норвегії скуповує нерухомість з видами на військові бази (ФОТО)


13:1719.10.2022

Стало відомо, що автокефальна церква Росії надає перевагу нерухомості з видом на військові бази.

Про це повідомляє bergen.dagbladet.no

За останні роки у Норвегії РПЦ уже скупила декілька об’єктів нерухомості вздовж узбережжя. Вид з однієї з них експерт з безпеки країни Альфа Сефланд Вінґе охарактеризувала як “незручно хороший”.

Так, з цієї нерухомості відкривається повний вид на найважливіший порт та військово-морську базу флоту Норвегії – Хааконсверн. Там, зокрема, розташована гармата фрегата, підводні човни і МТБ. Молитовний будинок РПЦ розташований високо на ладшафті всього за 3 кілометри від неї.

Російська православна церква в Норвегії скуповує нерухомість з видами на військові бази (ФОТО) 1
Російська православна церква в Норвегії скуповує нерухомість з видами на військові бази (ФОТО) 7
Російська православна церква в Норвегії скуповує нерухомість з видами на військові бази (ФОТО) 3
Російська православна церква в Норвегії скуповує нерухомість з видами на військові бази (ФОТО) 8
Російська православна церква в Норвегії скуповує нерухомість з видами на військові бази (ФОТО) 5
Російська православна церква в Норвегії скуповує нерухомість з видами на військові бази (ФОТО) 9

Журналісти видання стверджують, що навідалися до церкви та нікого там не застали. Вони охарактеризували побачене так: у вікнах були хрести, лампадки та інші релігійні реліквії, а крізь вікна підвалу було видно просту кімнату для переговорів з білими пластиковими скатертинами на столах, книгами на полицях та дитячими іграшками у кутку. Однак на першому поверсі всі вікна були закриті щільними шторами.

Інша нерухомість РПЦ у Ставангері розташована поруч із Об’єднаним військовим центром НАТО в Йотто. Цей будинок знаходиться лише в кілометрі від важливого військового об’єкта і приблизно в п’ятнадцяти хвилинах ходьби.

Також відомо, що РПЦ має у власності нерухомість у: Кармой, Клеппе, Брюне, Фінмарку, Осло.

Експерт з безпеки Норвегії Альфа Сефланд Вінґе вважає, що власність Росії, така як у Хааконсверні, може бути проблемою, адже є багато способів використання будівель і об’єктів, таких як цей молитовний будинок. Зокрема, з таких об’єктів можна зривати сигнали та прослуховувати їх, можна керувати безпілотниками, розміщати людей, які картографують територію. Загалом існує широкий спектр діяльності, яка може бути виконана з такої бази.

Однак експертка не хоче робити передчасні висновки та підкреслює, що церква в основному веде законну діяльність.

Можливо, такі будівлі використовуються не для релігійних цілей. Але я не маю підстав стверджувати, що це відбувається тут,
– зазначила вона.

Однак їй незрозуміла мотивація перенесення церкви, яка раніше була в центрі Бергена, ближче до військових об’єктів. Також занепокоєння викликає те, що РПЦ близька до Путіна та підтримує війну в Україні.

Однак у самій церкві в Бергені все заперечують. Її отець Дмитро Останін заявив, що сам є українцем та проклинає війну, яку Росія розв’язала проти моєї України. Ба більше, за його словами, він робить усе, щоб всіляко допомогати українцям. Паства ж у Ставангері заперечує, що володіє нерухомістю на Йотто або Клеппе.

Нагадаємо, “На полях междоусобной брани, в братоубийственной войне”. Патріарх Кирило штовхає мобілізованих в обійми смерті, “вірить”, що вона змиє з них всі гріхи (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube