Пам’ятник покровителю Миколаєва обкладають мішками з піском (ФОТО)


13:2019.10.2022

Сьогодні, 19 жовтня, пам’ятник покровителю Миколаєва – святому Миколаю – комунальники почали обкладати мішками з піском.

Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомив голова ГО “Медичний контроль та захист прав” Дмитро Рябченко, передає Інше ТВ.

Дмитро опублікував і фото початку робіт з захисту пам’ятника:

Пам’ятник покровителю Миколаєва обкладають мішками з піском (ФОТО) 1
Пам’ятник покровителю Миколаєва обкладають мішками з піском (ФОТО) 19

Роботу виконують працівники КП “Миколаївелектротранс”. Як повідомили на підприємстві, для захисту одного з символів Миколаєва використають понад 800 мішків з піском.

Вчора, після «прильоту» російської ракети у квітковий ринок, який розташований неподалік від пам’ятника, Дмитро Рябченко звернувся до обласної та міської ради з проханням захистити пам’ятник.

«Незважаючи на всі погрози та практично щоденні руйнування, символ міста, а саме статуя Святого Миколая, на майже дев’ятий місяць війни стоїть незахищеною. Прошу вас забезпечити безпеку нашого символу і в терміновому порядку обнести статую хоч би мішками з піском та захисним парканом. Буде дуже сумно, якщо цю пам’ятку розіб’ють ракетами або пошкодять уламками. Символ нашого міста – є символ, і не варто так до нього відноситься», – написав Дмитро Рябченко.

 Як повідомляло Інше ТВ, в кінці вересня Аркасівських левів з мармуру, які прикрашали Каштановий сквер, сховали в надійному місці.

А в травні комунальники прибрали пам’ятник Пушкіну, щоб запобігти знесенню містянами. «Після війни розберемось, що з ним робити», – повідомив тоді мер.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube