“На полях междоусобной брани, в братоубийственной войне”. Патріарх Кирило штовхає мобілізованих в обійми смерті, “вірить”, що вона змиє з них всі гріхи (ВІДЕО)


06:3526.09.2022

Глава Російської православної церкви (РПЦ) патріарх Кирило продовжив серію виступів з виправдання розв’язаної Путіним війни проти України.

Цього разу його промова стосувалася “жертв у війні”, що узгоджується з контекстом оголошеної в Росії часткової мобілізації.

Як і раніше, Кирило заявив про нібито “братовбивчу війну”, що він сподівається на “якомога швидше завершення війни”, “щоби якомога менше братів вбили один одного”.

Далі глава РПЦ порушив питання мобілізації. За його словами, російські солдати, які “виконують свій обов’язок”, а потім гинуть у боях з ЗСУ, “приносять себе у жертву заради інших”.

“Й одночасно церква усвідомлює, що якщо хтось спонукуваний почуттям обов’язку, необхідністю виконати свою присягу, залишається вірним своєму покликанню, і якщо під час виконання свого обов’язку людина ця гине, то вона безсумнівно здійснює діяння рівносильне жертві. Він себе приносить у жертву заради інших. І тому віримо, що ця жертва змиває усі гріхи, які людина здійснила”, – заявив Кирило.

Нагадаємо, це не перша така його заява, раніше він говорив рашистам “Христос воскрес і ви воскреснете”, – так штовхає мобілізованих на війну (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube