Зеленський про мобілізацію: “Якщо ви прийдете забирати життя наших дітей, скажу як батько, ми вас живими вже не відпустимо” (ВІДЕО)


06:4426.09.2022

Президент Володимир Зеленський заявляє, що Росія використовує мобілізацію для знищення представників корінних народів окупованого Криму, а також Кавказу, Сибіру та інших територій РФ.

“Злочинна мобілізація використовується Росією не лише для того, щоби подовжити страждання людей в Україні і ще більше дестабілізувати світ, але й для того, щоб фізично знищити чоловіків – представників корінних народів, які живуть на територіях, що контролюються поки що тимчасово Російською Федерацією.

Катастрофічна ситуація в окупованому Криму. Повністю підтверджується інформація щодо кримськотатарського народу. Більшість мобілізаційних повісток розписано там саме на киримли. Це ще один елемент геноцидної політики Росії, ще одна причина для негайної і жорсткої реакції всього світу.

На території самої Росії відбувається те саме – це прорахована імперська політика. Це удар по народах, наприклад, Дагестану, та й усього Кавказу, по корінних народах Сибіру та інших територіях”.

Зеленський відзначив, що “люди, зокрема в Дагестані, почали боротися за своє життя”.

“Навіщо їхнім чоловікам, братам, синам гинути на цій війні? На війні, якої хоче одна людина, на війні проти нашого народу на нашій землі. Вона ж не посилає на війну своїх дітей. Боріться за те, щоб не відправили на смерть ваших дітей – усіх, кого можуть забрати під цю злочинну російську мобілізацію. Тому що, якщо ви прийдете забирати життя наших дітей, я вам скажу як батько, ми вас живими вже не відпустимо”, – наголосив президент.

Він ще раз закликав мешканців Росії “не підкорятися злочинній мобілізації, тікати або здаватися в український полон за першої ж нагоди”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube