Росіяни використовують захоплену Запорізьку АЕС в якості залякування Заходу – ISW


10:0604.08.2022

Російські окупанти, ймовірно, використовують Запорізьку АЕС в Енергодарі, щоб зіграти на страхах Заходу перед ядерною катастрофою в Україні в спробі послабити волю західних країн надати військову підтримку українському контрнаступу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

За оцінкою експертів ISW, російські війська, можливо, зберігають важку військову техніку на Запорізькій АЕС, щоб захистити її від українських ударів.

Ключові висновки аналітиків ISW:

Російські війська, ймовірно, використовують українську Запорізьку атомну електростанцію (АЕС) в Енергодарі, щоб зіграти на побоюваннях Заходу з приводу ядерної катастрофи в Україні, намагаючись таким чином знизити бажання західних держав надавати військову підтримку українському контрнаступу.

Російські війська, ймовірно, підпалили тюремний комплекс, де утримували українських військовополонених в окупованій Донецькій області, але звинуватили Україну в нібито високоточному ударі з використанням Західного військового обладнання, що, ймовірно, посилить нерішучість США щодо продовження надання Україні HIMARS.

Москва, ймовірно, продовжує намагатися посилити свої відносини з Тегераном, щоб забезпечити безпілотники для використання в Україні.

Загарбники здійснили обмежену наземну атаку на північний захід від Слов’янська і продовжили наступ на Бахмут з північного сходу, сходу і південного сходу.

Російські війська віддають перевагу фронтальному наступу на Авдіївку і не змогли закріпитися в Пісках.

Повідомляється, що російські війська формують ударне угруповання для запобігання контрнаступу українських військ на півночі Херсона або контратаки проти них.

Російська окупаційна влада може дозволити як особисте, так і онлайн-голосування на майбутніх псевдореферендумах щодо приєднання окупованих українських територій до Росії, що дозволить Росії відвертіше фальсифікувати вибори.

Як повідомляло Інше ТВ, Захоплена росіянами Запорізька АЕС вийшла з-під контролю — МАГАТЕ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube