Захоплена россіянами Запорізька АЕС вийшла з-під контролю — МАГАТЕ


13:5303.08.2022

Запорізька атомна електростанція, яку російські військові захопили 4 березня, вийшла з-під контролю. Гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі заявив, що з кожним днем ситуація там стає все серйознішою, пише Spectrum News

Всі принципи ядерної безпеки були порушені. На карту поставлено надзвичайно серйозну, надзвичайно серйозну і небезпечну справу”, – сказав Гроссі, нагадавши, що на початку повномасштабного вторгнення РФ біля станції були обстріли. 

Зараз її контролюють росіяни, проте там все ще є українські працівники. Це призводить до конфліктів та насилля. За словами Гроссі, контакт з персоналом є, але він “неоднорідний”. 

Гендиректор МЕГАТЕ також додав, що ланцюжок поставок обладнання та запасних частин на АЕС був перерваний: “Ми не впевнені, що станція отримує все, що їй потрібно”.

Раніше повідомлялося, що росіяни планують облаштувати великий склад з боєприпасами в тимчасово окупованому Енергодарі впритул до Запорізької атомної електростанції. Також загарбники розміщують ракетні комплекси на захопленій ЗАЕС.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube