З 33 тисяч українських біженців, які прибули до Фінляндії, десята частина восени піде вчитися


10:2504.08.2022

І це не тільки діти, але й дорослі.

Про це повідомляє Служба новин Yle з посиланням на спеціального експерта освітньої профспілки OAJ (Opetusalan Ammattijärjestö) Пяйві Люхюкяйнен, передає Інше ТВ.

Українці навчатимуться на всіх рівнях освіти, мається на увазі також вища та професійна освіта, але переважна більшість – це діти шкільного віку, які почнуть відвідувати підготовчі класи або початкову школу.

Цифри будуть більш детальними після початку школи, каже Люхюкяйнен. Навесні у фінських навчальних закладах було лише 2000 українських учнів.

На цей час близько 33 тисяч українців подали документи на тимчасовий захист у Фінляндії. Це більше, ніж у 2015 році, коли з черговою хвилею міграції до Фінляндії прибуло 32,5 тисячі осіб.

Більшість українців, які опинилися у Фінляндії, – це жінки з дітьми. Діти становлять близько третини всіх біженців, 60% – це люди трудового віку. Більшість тих, хто отримав отримав статус тимчасового захисту (60% ), живуть у приватному житлі, а не в центрах прийому біженців.

Багато хто сподівається знайти роботу, проте перешкодою на шляху до працевлаштування стає незнання мови. За оцінками, лише п’ята частина українців, які прибувають до Фінляндії, володіє англійською.

Як повідомляло Інше ТВ, Кількість українських біженців в країнах Євросоюзу стабілізувалась – єврокомісар



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube