У Миколаєві назвали топоніми з російськими наративами


21:0612.05.2022

У Агенції розвитку Миколаєва виокремили 8 топонімів міста, які пов’язані своєю назвою із країною-агресором і чекають на найскоріше перейменування.

Це миколаївські вулиці, що дублюють назви міст, регіонів, адміністративно-територіальних одиниць та суб’єктів рф:

– Московська вул.;

– Волгоградська вул. (Корабельний р-н);

– Новоросійська вул. (Тернівка);

– Тверська вул. (Тернівка);

– Уральська вул. (Корабельний р-н);

– Сибірська вул. (Матвіївка);

– Карельська вул. (Матвіївка);

– Ясна Поляна вул. (Велика Корениха).

«Хоча, насправді, топонімів, які пов’язані із рф та СРСР, набагато більше. Це вулиці, які носять імена російських та радянських військових, письменників, філософів, вчених тощо. Деякі з них історично пов’язані з Миколаєвом, проте є носіями спадщини колишнього комуністичного тоталітарного режиму. Тому питання про долю цих топонімів може бути винесена у площину публічних дискусій», – підкреслили у Агенції розвитку Миколаєва.

Як повідомляло Інше ТВ, 25 березня Миколаївський міський голова Олександр Сенкевич заявив про те, що вул.Московську перейменують на вул.Маріупольську.

Згодом в мережі навіть показали табличку з новою назвою вулиці.

13 квітня на сесії Івано-Франківської міської ради депутати прийняли рішення про перейменування 25 вулиць, одна з яких тепер буде носити назву Героїв Миколаєва.

21 квітня у Дніпрі «дерусифікували» 30 вулиць.

Також перейменували Южно-Українську АЕС, і у Вознесенську готуються до перейменування вулиць: почала працювати робоча группа.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube