Змієбаївка: у острова Зміїний завдяки українським військовим загорілося російське судно «Всеволод Бобров» (ВІДЕО)


21:0712.05.2022

Завдяки діям українських військових вночі загорілось російське судно тилового забезпечення «Всеволод Бобров».

Це сьогодні, 12 травня, ввечері підтвердив речник Одеської ОВА Сергій Братчук, передає Інше ТВ.

«Змієбаївка – як сьогодні ми вже можемо називати цей клаптик української землі, який рашисти намагаються перетворити на певний плацдарм, щоб ще більше загрожувати Одесі та нашій області. Але наші збройні сили били і продовжують там бити ворога… Дійсно, завдяки діям наших військових моряків загорілося судно тилового забезпечення «Всеволод Бобров» – одне з найновіших в російському флоті. Кажуть, що чалапає до Севастополя. Наразі ця інформація потребує уточнення. Але те, що йому дали змієбаїв там, біля острова Зміїного, це правда. Дякуємо. Сподіваємось, це не останні здобутки, пов’язані з іменем Змієбаївки», – сказав Сергій Братчук.

За інформацією головного редактора BlackSeaNews Андрія Клименко, «Всеволод Бобров» – це новеньке судно.

«Спущений на воду 14.11.2016 р., проте далі будівництво судна припинилося через відсутність імпортних комплектуючих. Після добудови 20.03.2021 р. “Всеволод Бобров” вийшов на заводські ходові випробування у Балтійському морі. 06.08.2021 р. було підписано приймальний акт державних випробувань, та 21.08.2021 р. судно було включено до складу Чорноморського флоту.

Судно здійснило перехід із Кронштадта навколо Європи до Новоросійської ВМБ Чорноморського флоту, куди воно прибуло 09.01.2022 р. Вперше до Головної бази флоту – Севастополь – судно прибуло 17.02.2022 р.

Входить до складу 205-го загону управління допоміжного флоту з базуванням на Севастополь. Капітан Олег Герман», – написав Андрій Клименко.

Як повідомляло Інше ТВ, біля Зміїного був уражений крейсер «Москва», потім – в цілому 3 російських катери.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube