У Вознесенську готуються до перейменування вулиць: почала працювати робоча група


08:3128.04.2022

У Вознесенську почала працювати робоча група з перейменування вулиць.

Про це повідомили у Вознесенській міськраді, передає Інше ТВ.

Перейменувати планується вулиці, названі на честь російських та радянських військових, космонавтів, льотчиків, письменників та вчених. Такі вулиці, як Єсеніна, Макарова, Суворова, Гагаріна, Пушкінська та інші.

Під час засідання робочої групи також лунали пропозиції змінити назви вулиць, які містять російське написання: Кузнечна змінити на Ковальську, Лісну на Лісову.

Натомість однозначно планується залишити назви вулиць, які названі на честь визволителів Вознесенщини від фашистських загарбників, такі, як Сучкова, Корнейка, Кольчака.

Також були жваві обговорення, чи варто залишати назви вулиць на честь радянських вчених.

“Ми не маємо поспішати, а детально обговорити кожну пропозицію. Якщо вулицю названо діячем, який асоціюється у громадян з Російською імперією та Росією, радянською пропагандою, ми маємо змінити такі назви”, – зазначив міський голова Євгеній Величко.

На наступне засідання планується узгодити список вулиць та провулків до перейменування та обговорити пропозиції нових назв.

Як повідомляло Інше ТВ, 25 березня Миколаївський міський голова Олександр Сенкевич заявив про те, що вул.Московську перейменують на вул.Маріупольську.

Згодом в мережі навіть показали табличку з новою назвою вулиці.

13 квітня на сесії Івано-Франківської міської ради депутати прийняли рішення про перейменування 25 вулиць, одна з яких тепер буде носити назву Героїв Миколаєва.

21 квітня у Дніпрі «дерусифікували» 30 вулиць.

Також перейменували Южно-Українську АЕС.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube