Миколаївському зоопарку – 123 роки (ФОТО)


15:4926.04.2024

Сьогодні, 26 квітня 2024 року, Миколаївському зоопарку виповнюється 123 роки.

Нагадаємо про історію нашого зоопарку.

Офіційною датою заснування Миколаївського зоопарку вважається 26 квітня 1901 року. Саме в цей день засновник зоопарку Микола Павлович Леонтович вирішив відкрити свою колекцію для всіх бажаючих її побачити.

З тих пір минуло 123 роки історії: успіхів, перемог, труднощів і трагедій. П’ять поколінь фахівців віддали і віддають свої знання, сили і працю. Сотні тисяч тварин пройшли через його колекцію.

На сьогоднішній день Миколаївський зоопарк – це один із найстаріших зоопарків України. Він має найбільшу колекцію диких тварин серед зоопарків України. Вона налічує близько 421 вид і 3171 особину.

Наш Миколаївський зоопарк є одним із об’єктів природно-заповідного фонду України, який утримує та розводить диких тварин, особливо зникаючих, рідкісних, занесених до Червоної книги України i міжнародних Червоних списків. Важливо розуміти, що саме така діяльність має значення на державному рівні і вносить свою частку у збереження природи України.

Не дивлячись на важкі часи, які переживає наша країна сьогодні, Миколаївський зоопарк активно працює та приймає відвідувачів.

Як повідомляло Інше ТВ, Бебі-бум у Миколаївському зоопарку: хто вже з’явився на світ (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube