Парламент Швейцарії підтримав план допомоги Україні на $5,5 млрд.


15:3026.04.2024

Парламентський комітет Швейцарії пізно ввечері в четвер проголосував за виділення Україні допомоги у розмірі 5 мільярдів швейцарських франків (5,5 мільярдів доларів США) в рамках ширшого пакету, спрямованого на посилення обороноздатності нейтральної Швейцарії.

Про це повідомляє Reuters.

За підтримки депутатів від лівоцентристських і правоцентристських партій, комітет з питань безпеки верхньої палати парламенту схвалив пакет, що передбачає виділення 10,1 мільярда франків додаткових коштів для армії, разом із сумою для України.

План, який ще має пройти низку парламентських перешкод, перш ніж стане законом, був ухвалений 8 голосами проти 5, причому праві партії виступили проти угоди.
У заяві парламенту йдеться, що багатомільярдний пакет був задуманий як надзвичайний внесок у безпеку Швейцарії та “мир в Європі” через війну, яку Росія веде проти України.
Західні союзники вимагають від Швейцарії робити більше для допомоги Україні, незважаючи на те, що праві націоналісти в парламенті наполягають на тому, щоб країна залишалася суворо нейтральною.

Українська частина пакету має на меті підтримати реконструкцію та ремонт повсякденної інфраструктури, необхідної для життя і виживання в Україні, заявили в парламенті.
Комітет проголосував за план менш ніж за два місяці до проведення у Швейцарії міжнародної конференції високого рівня, покликаної сприяти встановленню миру в Україні.

Нагадаємо також: Так ніхто і не кликав. У росії заявили, що не поїдуть на мирний саміт у Швейцарії



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube