У Миколаєві побував Міністр охорони здоров’я: відкрив відбудований казахськими партнерами травмпункт ЛШМД і побував в двох лікарнях (ФОТО)


18:1218.08.2023

Сьогодні, 18 серпня, у Миколаєві побував Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

В рамках візиту Віктор Ляшко не тільки побував в кількох медичних закладах, але й провів нараду.

Про це на свої акаунтах у соцмережах поінформували сам Віктор Ляшко, начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім і Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, передає Інше ТВ.

Так, був відкритий відбудований казахськими партнерами після влучання російської ракети 1 серпня 2022 року травмпункт ЛШМД.

«Травмпункт був відбудований за приватні кошти казахської кампанії BI Group. За що їм щиро дякую. Крім того, казахські партнери нададуть ЛШМД допомоги в вигляді обладнання ще на 200 тисяч євро», – повідомив Віталій Кім.

Також Міністр охорони здоров’я побував у міській лікарні №3.

«У лікарні №3 завершили ремонт приймального відділення. Там ми також добудували бокс для прийому карет швидкої допомоги. У відділенні вже встановили сучасний апарат КТ, який ми отримали через централізовані поставки МОЗ України. Наразі чекаємо на пуско-налаштувальні роботи. Міністр пообіцяв прискорити підрядників з Києва, щоб якомога швидше запустити КТ в роботу. Очікуємо, що вже у вересні розпочнемо проводити на ньому обстеження пацієнтів», – поінформував Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

Мер додав, що Міністру були представлені проект першого міського перинатального центру при Пологовому будинку №3, повноцінного реабілітаційного центру у міській лікарні №4 і сучасної кластерної лікарні у центрі міста. Щодо останнього проекту – Олександр Сєнкевич планує його реалізувати на базі недобудови на вул.3-тя Слобідська.

«Довгі роки на 3-ій Слобідській стоїть недобудова. Час дати їй життя, а миколаївцям – можливість отримати повний пакет медичної допомоги в одному закладі. Місяць тому попередньо обговорив цей проект із представниками ЄБРР. Вони готові з нами співпрацювати у цьому напрямку. Будемо проводити проектно-вишукувальні роботи», – додав мер.

Також Віктор Ляшко побував в Миколаївській обласній клінічній лікарні, де завдяки закупівлі МОЗ вже змонтовано і працює надсучасний ангіограф Artis One. Щорічно тут проводиться 1200–1500 коронарографій та встановлюється понад 100 кардіостимуляторів. Тож поява нового обладнання дозволить покращити надання кардіологічної допомоги в області, зауважив Міністр.

Віктор Ляшко відмітив, що загалом за час повномасштабної війни на Миколаївщині повністю зруйновано 13 об’єктів медичних закладів, ще 154 — пошкоджено.

«На сьогодні 113 об’єктів медичної інфраструктури вдалося вже повністю або частково відновити. Йдеться як про глобальну відбудову, так і про тимчасові рішення, які дозволяють швидко відновити роботу лікарень та, відповідно, доступ пацієнтів до медичної допомоги. Наразі з державного фонду ліквідації наслідків збройної агресії профінансовано відновлення трьох об’єктів в Миколаївській області. Для цього було виділено 332,4 млн грн. Ще 10 проєктів з відновлення медичної інфраструктури реалізується коштом донорських організацій», – підсумував Віктор Ляшко.

Як повідомляло Інше ТВ, Завдяки МОЗ лікарня в Миколаєві отримала сучасний томограф – він змонтований, але поки не працює (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube