Миколаїв може залишитись без питної води, в Снігурівські громаді може бути підтоплено 13 населених пунктів – начальник Миколаївської ОВА


22:4607.06.2023

Як повідомляло Інше ТВ, вчора, 6 червня, Держводагентству виділили 120 млн.грн. для забезпечення Миколаєва питною водою – рішення уряду.

Про воду сьогодні, 7 червня, в ефірі телемарафону йшла розмова з начальником Миколаївської ОВА Віталіем Кімом, передає Інше ТВ.

– Через руйнування Каховської ГЕС, через теракт, який росіяни скоїли, у нас є руйнування нульової точки водозабору з річки Дніпро, це відмітка «мінус 10 метрів». Вона затоплена та зруйнована. Уряд також виділяє гроші на відновлення цієї точки. Що стосується питної води – вона на зараз є, є заповнені сховища, але загроза залишається – без води може залишитись Миколаїв, – сказав Віталій Кім.

Також начальник Миколаївської ОВА додав, що під загрозою залишається Снігурівська громада – вода прибуває, може бути затопленими 13 населених пунктів вздовж річки Інгулець.

«Там збільшення рівня навіть більше, чим біля Каховки, тому що «плюсується» вода Інгульця. Очікуємо зростання на завтра», – сказав Кім, додавши, що у Снігурівській громаді постраждали 3 мости – один зруйнований, два затоплені.

Додамо, що на вечір в Снігурівській громаді на Миколаївщині повністю було затоплено міст, що сполучав Снігурівку з Василівським, Павлівським та Тамаринським старостинськими округами (ВІДЕО).

Також додамо, що станом на 21.00 в акваторії Миколаєва було зафіксовано підйом води на 86 см.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube