«На території Херсонської та Миколаївської областей вже врятовано понад 2 тисячі людей. Але абсолютно катастрофічна ситуація на окупованій території» – звернення Зеленського (ВІДЕО)


22:5307.06.2023

«Зараз потрібна чітка і швидка реакція світу на те, що відбувається. Навіть неможливо встановити достеменно – скільки людей на окупованій тимчасово території Херсонщини можуть загинути без порятунку, без питної води, без їжі, без медичної допомоги.

Наші військові та спецслужби настільки, наскільки це можливо, попри обстріли – рятують людей. Але потрібні масштабні зусилля.

Потрібно, щоб міжнародні організації – такі, як Міжнародний Червоний Хрест, – негайно долучилися до рятувальної операції та допомогли людям саме на окупованій частині Херсонщини.

Кожна загибла людини там – це вирок наявній міжнародній архітектурі, міжнародним організаціям, які розучилися рятувати життя. Якщо зараз міжнародної організації немає в зоні цієї катастрофи – значить, її взагалі немає, значить, вона недієздатна. Усі відповідні звернення України, нашого уряду – є.

Багато лідерів світу, керівників держав, урядів, міждержавних об’єднань – висловили свою підтримку Україні та чітке засудження російського злочину екоциду. Я дякую за цю принциповість!

Разом маємо і притягти до відповідальності окупантів.

Зараз ми маємо сконцентрувати увагу світу для ліквідації наслідків чергової катастрофи з вини Росії, маємо не допустити подальшу руйнівну активність окупантів»

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 469 дня опору українського народу повномасштабному російському вторгненню.

Як повідомляло Інше ТВ, Прем’єр-міністр України закликав ООН, МКЧХ і інші гуманітарні організації взяти на себе евакуацію цивільних з окупованої росіянами території (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube