Прем’єр-міністр України закликав ООН, МКЧХ і інші гуманітарні організації взяти на себе евакуацію цивільних з окупованої росіянами території (ВІДЕО)


20:1607.06.2023

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль звернувся до керівництва ООН, Міжнародного комітету Червоного Хреста та інших міжнародних гуманітарних організацій щодо підриву російськими військами дамби Каховської ГЕС.

Він закликав міжнародні гуманітарні організації взяти на себе евакуацію цивільного населення, яке кинуто окупантами напризволяще на підтопленій території.

Про це йдеться у зверненні Шмигаля, передає Інше ТВ.

«Внаслідок цього жахливого теракту затоплені десятки населених пунктів. Українська влада організувала евакуацію із контрольованої нами території Херсонщини. Однак на лівому березі, у тимчасовій окупації, люди кинуті росіянами напризволяще. Сотні будинків буквально зникли під водою. Люди вимушені власними силами покидати домівки, а хто не здатний — опинився у пастці стихії.

Міжнародні гуманітарні організації мають негайно втрутитися. Ми закликаємо взяти на себе евакуацію людей з окупованих росіянами територій Херсонщини. Маємо врятувати життя людей, яких окупанти прирекли на смерть.
Маємо діяти негайно!», – йдеться у зверненні очільника уряду.

Як повідомляло Інше ТВ, П’яні окупанти не дали евакуюватись жителям Козачих Лагерів, а в Голій Пристані встановлюють на дахах вогневі позиції, – Генштаб



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube