Держводагентству виділили 120 млн.грн. для забезпечення Миколаєва питною водою – рішення уряду


13:1706.06.2023

Сьогодні, 6 червня, на засіданні КМУ було ухвалено рішення про виділення 120 млн грн Держагенству водних ресурсів для сталого забезпечення жителів Миколаєва питною водою.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Інше ТВ.

«Вода буде подаватися руслом річки Інгулець у спеціальному режимі роботи. Проєкт дозволить досягнути необхідних показників якості питної води та повернути її подачу в місто», – написав Шмигаль.

Держводагентству виділили 120 млн.грн. для забезпечення Миколаєва питною водою – рішення уряду 1
Держводагентству виділили 120 млн.грн. для забезпечення Миколаєва питною водою – рішення уряду 3

Як повідомляло Інше ТВ, 18 квітня 2023 р. уряд схвалив рішення, що дозволить продовжити проект із Європейським інвестиційним банком для відновлення «Миколаївводоканалу», а трохи раніше ЄІБ виділив «Миколаївводоканалу» ще 20 млн.євро на розвиток системи водопостачання в Миколаєві.

Нагадаємо, 12 квітня 2022 року Миколаїв залишився без питної води, яка подавалася в місто водогоном Дніпро-Миколаїв, саме через те, що окупанти підірвали його у Киселівці на Херсонщині.

За кілька місяців було прийняте рішення подавати в систему водопроводу лиманську воду, яку неможливо знесолити, і вона почала руйнувати водопостачальну мережу міста. Приблизно 3 млрд.грн. необхідно на те, щоб замінити 240 км водопровідних труб в Миколаєві, – саме таку суму назвав начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім на початку 2023 року.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube