Начальник Миколаївської ОВА назвав суму, необхідну на заміну водопровідних труб в Миколаєві, пошкоджених солоною водою


07:0402.03.2023

Приблизно 3 млрд.грн. необхідно на те, щоб замінити 240 км водопровідних труб в Миколаєві.

Про це в інтерв’ю ZN.ua розповів начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім, передає Інше ТВ.

За словами начальника Миколаївської ОВА, на цей час вже є план реконструкції.

«Так, план є. Наразі готові вже три проєкти, і їх буде близько 12. На це потрібно приблизно три мільярди гривень. Говоримо про виділення частини коштів із державного бюджету, місцевим бюджетом ми цього не потягнемо. Дуже сподіваємося, що в березні, після розподілу, нам виділять гроші і ми почнемо відновлювати», – сказав Віталій Кім.

Також начальник Миколаївської ОВА розповів, чому в кранах миколаївців вода то солона, то більш прісна.

«Це вже не секрет – воду ми відновили. Але через обстріли Херсонської області, через те, що перебивають електричні кабелі, в нас постійно трапляються проблеми з насосами, які качають воду. Тому ми вимушені ремонтувати екстрено, переключати воду і таке інше. Якби росіяни не стріляли, вода питна давно б уже була. Через три тижні після пошкодження трубопроводу ми вже запустили в Миколаїв технічну воду. Вже більше місяця в нас була, скажемо так, несолона вода. Проте через постійні обстріли росіянами Херсона нам час від часу доводиться запускати в мережу солону, тобто технічну воду», – сказав Віталій Кім.

Як повідомляло Інше ТВ, 12 квітня 2022 року Миколаїв залишився без питної води, яка подавалася в місто водогоном Дніпро-Миколаїв, саме через те, що окупанти підірвали його у Киселівці на Херсонщині.

За кілька місяців було прийняте рішення подавати в систему водопроводу лиманську воду, яку неможливо знесолити, і вона почала руйнувати водопостачальну мережу міста. Гендиректор МКП «Миолаївводоканал» Борис Дуденко вже неодноразово заявляв про необхідність заміни 240 км труб міської водопровідної мережі, але загальну конкретну суму, яка знадобиться для проведення такої реконструкції, не називав – тільки казав про «мільярди гривень».



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube