Скандал з зупинками-укриттями у Миколаєві: «Миколаївелектротранс» таки сплатив за них зайвих майже 6 млн.грн. (ДОКУМЕНТ)


15:2531.05.2023

За зупинки-укриття у Миколаєві «Миколаївелектротранс» переплатив майже 6 млн.грн.

Про це на своїй сторінці в Фейсбук написала активістка Юлія Міскевич і виклала відповідь Держаудитслужби, яка надійшла на її запит, передає Інше ТВ.

«За результатами перевірки закупівель встановлено, що на порушення норм частин 1 та 2 ст.193 Господарського кодексу України, статей 629 та 901 Цивільного кодексу України, під час виконання договору від 19.10.2022 №328 про закупівлю за предметом «Швидкоспоруджувальний павільйон «Тимчасове укриття» (МАФ) ДК 021:2015:44210000-5 – Конструкції та їх частини» за ідентифікатором UA-2022-10-26-009178-а, внаслідок документального не підтвердження витрат, КП ММР «Миколаївелектротранс» зайво сплачено коштів постачальнику ТОВ «ІБФ «ЕЛІТМАЙСТЕР» (код ЄДРПОУ 42891325) на загальну суму 5 834,27 тис.грн., чим завдано шкоди (збитків) КП ММР «Миколаївелектротранс» на цю ж суму», – зокрема йдеться в оприлюдненій відповіді Управління Південного офісу Держаудитслужби України.

Скандал з зупинками-укриттями у Миколаєві: «Миколаївелектротранс» таки сплатив за них зайвих майже 6 млн.грн. (ДОКУМЕНТ) 1
Скандал з зупинками-укриттями у Миколаєві: «Миколаївелектротранс» таки сплатив за них зайвих майже 6 млн.грн. (ДОКУМЕНТ) 5

«До війни був п*здинг, під час війни – мародерство… Нешановні депутати міської ради, а ви і далі продовжуйте «Здійснювати преміювання міського голови щомісячно в межах затвердженого фонду преміювання та економії коштів на оплату праці в розмірі 100 відсотків посадового окладу, надавати йому матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань в розмірі посадового окладу та допомогу на оздоровлення в розмірі середньомісячної заробітної плати при наданні щорічної відпустки відповідно до наказу міського голови для працівників виконавчого комітету Миколаївської міської ради». Є ж за що. Команду набрав собі – супер. Але щось вони працюють не на місто. І ще. Сподіваюсь, що «член команди» директор КП Сметана не зможе покинути країну після закінчення його контракту з міською радою», – написала активістка.

Як повідомляло Інше ТВ, в грудні 2022 року в Миколаєві розгорівся скандал через бетонні укриття на зупинках – їх вартість завищена майже втричі (ФОТО, ВІДЕО).

Про це тоді на своїй сторінці на фейсбуці написала Юлія Міскевич, яка порівняла зупинки-укриття, споруджені за бюджетний кошт і за меценатські кошти, і опублікувала кошторис меценатської будови, розміщеної біля «Новуса» на вул. Космонавтів.

З критикою громадської діячки не погодився мер Олександр Сєнкевич і звинуватив її в бажанні «хайпанути» – мовляв, у цих споруд різна товщина стін.

Скандал з зупинками-укриттями у Миколаєві: «Миколаївелектротранс» таки сплатив за них зайвих майже 6 млн.грн. (ДОКУМЕНТ) 3
Скандал з зупинками-укриттями у Миколаєві: «Миколаївелектротранс» таки сплатив за них зайвих майже 6 млн.грн. (ДОКУМЕНТ) 6

Однак Юлія Міскевич тоді ж заміряла товщину стінок у меценатській споруді, і виявилось, що вона дорівнює 30 см, а не 15 см, як вказував міський голова. Також активістка настоювала на тому, що мер каже неправду, і що все, що закуповується чи будується за бюджетний кошт, має мати прозорий кошторис.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube