Громадська діячка Юлія Міскевич звинуватила мера Миколаєва в брехні (ФОТО)


13:1619.12.2022

Це продовження історії з захисними порудами в Миколаєві. Нагадаємо, як повідомляло ІншеТВ, в Миколаєві розгоряється скандал через бетонні укриття на зупинках – їх вартість завищена майже втричі (ФОТО, ВІДЕО)

Так, Юлія Міскевич порівняла дві споруди і виявилось, що та, яка збудована за меценатські гроші, коштує 408 тис.грн., а та, що за бюджетні – 1 млн. 095 тис.грн. “Тобто за ті ж гроші можна було закрити три зупинки, а не одну! В три рази більше городян відчували б себе захищеними в очікуванні транспорту. Але виявляється, тим, хто витратив мільйон на цю бетонну коробку, біль і страх містян до одного місця. Вони, не ховаючись, догризають наше понівечене війною місто. Як щурі вилазять на поверхню, коли знають, що ніхто їм не дасть по голові. Без страху бути покараними і отримати по заслузі. Без сорому перед тими, хто гине за них на фронті… Ненажерливі, й нахабні, вони мабуть впевнені в своїй безкарності, впевнені, що війна все спише, а люди все забудуть”, – написала Міскевич.

Історія мала резонанс, що і зрозуміло. В комента під тим постом “засвітився” мер Миколаєва, який повідомив, що меценатські захисні споруди дешевші тому, що там стіни тоньші – там 15 см, а у бюджетних – 40 см.

Громадська діячка Юлія Міскевич звинуватила мера Миколаєва в брехні (ФОТО) 1
Громадська діячка Юлія Міскевич звинуватила мера Миколаєва в брехні (ФОТО) 11

Як виявилось, Міскевич згодом знову опинилась біля цього укриття і вирішила заміряти товщину стін. На своїй сторінці Фейбук вона розповіла, що з того вийшло.

“Чому мер бреше? Зазвичай я не звикла мірятися з хлопчиками сантиметрами. Це суто чоловіча риса характеру. Але так сталося, що наш мер, в коментарі до мого посту, все ж таки написав про сантиметри. Ну буває…хлопчики такі хлопчики… Так от, була я вчора поряд з укриттям за 408 тисяч, яке зробили люди за свої гроші. І щось мені здалося, що стіни там не 15 см, як повідомив наш мер під моїм постом, коли почав порівнювати споруди. Потім навіть з друзями повернулася з рулеткою. 30 см. Вдвічі більше, ніж з впевненістю написав Сенкевич.

Це вже входить в звичку помножувати щось на два, а там де «не за кошти бюджету» – ділити на два. І брехати. Свідомо. Бо коли ти говориш про сантиметри, ти їх міряв. Не написав товщі-тонші, а вказав нібито точну кількість тих сантиметрів. І збрехав.

Втім, до чого ці сантиметри, якщо просто треба викласти прозорий кошторис споруд, які зробили на бюджетні кошти. Які можуть бути таємниці, коли ми говоримо про бюджет міста? Я хочу бути впевненою, що якщо «прилетить», споруда за 1 млн.100тис. врятують моє життя. Може у вас ще прихована експертиза є? То і її треба викласти поряд з кошторисом. Бо чим далі, тим більше питань. Особливо коли порівняла подібну споруду в місті Харкові. Яка набагато більша, вага якої 137 тон, а коштую вона менше, ніж наша.

Ось такий подаруночок під ялинку, зроблену з мішків з піском і маскувальної сітки. Маскувальна сітка – це так символічно для дій міської влади. До речі, пісок, який під нею – також із «сюрпризом». Фінансовим. Яка ялинка, такий і подарунок”, – написала Юлія Міскевич і додала фото з підтвердженням.

Громадська діячка Юлія Міскевич звинуватила мера Миколаєва в брехні (ФОТО) 3
Громадська діячка Юлія Міскевич звинуватила мера Миколаєва в брехні (ФОТО) 12
Громадська діячка Юлія Міскевич звинуватила мера Миколаєва в брехні (ФОТО) 5
Громадська діячка Юлія Міскевич звинуватила мера Миколаєва в брехні (ФОТО) 13
Громадська діячка Юлія Міскевич звинуватила мера Миколаєва в брехні (ФОТО) 7
Громадська діячка Юлія Міскевич звинуватила мера Миколаєва в брехні (ФОТО) 14
Громадська діячка Юлія Міскевич звинуватила мера Миколаєва в брехні (ФОТО) 9
Громадська діячка Юлія Міскевич звинуватила мера Миколаєва в брехні (ФОТО) 15


© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube