На Миколаївщині запрацював ще один загін місцевої пожежної охорони (ФОТО, ВІДЕО)


09:5801.05.2023

У с. Мостове Мостівської територіальної громади Вознесенського району відбулось відкриття підрозділ місцевої пожежної охорони.

Про це повідомили в ГУ ДСНС України у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

На заході були присутні Антоніна Шарата, заступник голови Вознесенської районної військової адміністрації, Надія Бабанська, голова Мостівської територіальної громади, Віталій Мокренко, заступник начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації Головного управління ДСНС України у Миколаївській області, депутатський корпус та інші почесні гості.

Вони привітали місцевих мешканців та особовий склад із цією подією.

“Відсьогодні підрозділ місцевої пожежної охорони, який функціював тут раніше, суттєво розширюється. До його складу увійшли ще два відокремлені підрозділи — в с Козубівка та с. Суха Балка. Спільними зусиллями нам вдалось розв’язати питання та забезпечити вогнеборців необхідною технікою та оснащенням. Це два пожежні автомобілі ЗІЛ — 130, АППД — автомобіль пожежний першої допомоги та службовий ВАЗ 2104, передані на безоплатне користування від ДСНС, сучасний бойовий захисний одяг для усього особового складу. Тому, впевнений, що місцеві мешканці можуть почувати себе у більшій безпеці, а особовому складу хочу побажати легких чергувань та сухих рукавів”, – зазначив Віталій Мокренко.

Керівник підрозділу МПО Василь Жусь, своєю чергою, подякував усім, хто докладав зусилля, аби сьогодні стало можливим відкриття даного підрозділу.

“16 вогнеборців, які виявили бажання працювати заради людей, порятунку їх життя у разі небезпеки та збереження майна від вогняного лиха, заступатимуть на добове чергування по двоє у кожну зміну. Важливим є те, що завдяки збільшенню кількості техніки, ми змогли додатково відкрити відокремлені підрозділи, де відтепер також чергуватимуть вогнеборці загону”, – сказав Василь Жусь.

Також, аби привітати присутніх, до заходу долучились юні мешканці громади — учні Мостівської школи. Вони зачитали перед гостями та місцевими мешканцям, які завітали на церемонію відкриття, вірші та побажали вогнеборцям міцного здоров’я та добробуту.

Після усіх вітальних слів та виступів почесні гості урочисто перерізали стрічку та вперше відкрили ворота гаража, а також вручили водіям ключі від пожежних автомобілів, які стануть їх надійними помічниками у благородній справі порятунку людей, їх майна та навколишнього середовища від вогняного лиха.

Як повідомляло Інше ТВ, 10 лютого у с. Гур’ївка Костянтинівської територіальної громади Миколаївського району відкрито новий підрозділ місцевої пожежної охорони. А 21 лютого до виконання завдань за призначенням у місцях постійної дислокації приступили ще два підрозділи місцевої пожежної охорони – у  селах Горохівка та Олександрівка Баштанського району. В квітні у с. Секретарка Кривоозерської територіальної громади Первомайського району розпочала свою роботу місцева пожежна охорона — відокремлений підрозділ МПО с. Тридуби.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube