Апеляційний суд залишив в силі рішення про визнання недійсним договору щодо підприємницької діяльності в дитячому містечку «Казка» в Миколаєві


13:1702.01.2023

Південно-західним апеляційним господарським судом підтверджено законність вимог прокурора та залишено у силі рішення господарського суду Миколаївської області про визнання недійсним договору щодо провадження підприємницької діяльності на території дитячого містечка «Казка» у м. Миколаєві.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Як встановила Окружна прокуратура міста Миколаєва, укладений правочин фактично є договором оренди комунального майна, розмір орендної плати за яким визначено без урахуванням вимог Закону України «Про оренду державного та комунального майна». Як наслідок, місцевий бюджет щорічно недоотримує від такого використання майна майже 3 млн грн.

Окрім того, укладення договору протягом тривалого часу унеможливлювало використання дитячого містечка за призначенням – для проведення дозвілля батьків з дітьми.

З метою поновлення порушених інтересів територіальної громади, прокурор звернувся до суду з позовом про визнання недійсним рішення конкурсної комісії, якою обрано переможця на зайняття підприємницькою діяльністю на території Дитячого містечка «Казка» та договору про право провадження підприємницької діяльності від 01.03.2021, укладеного між Бюджетною установою Миколаївської міської ради “Культурно-ігровий комплекс “Дитяче містечко “Казка” та фізичною особою-підприємцем.

Відтак, судом визнано недійсним зазначений вище договір, оскільки останній укладено з порушенням вимог чинного законодавства та суперечить інтересам держави і територіальної громади, а крім того завдає збитків територіальній громаді у вигляді недоотримання орендних платежів.

Як повідомляло Інше ТВ, на початку лютого 2022 року у Миколаєві суд визнав недійсним договір про передачу у користування підприємцю території дитячого містечка «Казка». Тоді ж підприємець, який провадить діяльність у миколаївському дитячому містечку «Казка», прокоментував судове рішення: «Я все ще маю статус переможця».

Додамо, що на сесії Миколаївської міськради в листопаді 2022 року дитяче містечко «Казка» приєднали до Миколаївського міського палацу культури та урочистих подій.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube