В Миколаєві дитяче містечко «Казка» приєднали до Миколаївського міського палацу культури та урочистих подій


17:1522.11.2022

На сьогоднішній сесії депутати розглянули проєкт рішення «Про реорганізацію бюджетної установи «Культурно-ігровий комплекс «Дитяче містечко «Казка» шляхом приєднання до Миколаївського міського палацу культури та урочистих подій».

Затвердити рішення вдалось тільки з другої спроби.

Про це повідомляє Інше ТВ.

Як пояснила на початку обговорення проекту рішення заступник начальника управління комунального майна ММР Тетяна Димитрова, проєкт рішення розроблений з метою раціонального використання бюджетних коштів на підставі звернення управління з питань культури та охорони культурної спадщини ММР у зв’язку з тим, що на період дії військового стану дитяче містечко «Казка» на сьогодні не може працювати в повному обсязі, так, як було заплановано в попередні роки. Додаткового фінансування на його функціонування також не отримано, і взагалі в зв’язку з військовим часом потрібна реорганізація мережі. Цим рішенням передбачається приєднання ДМ «Казка» до Миколаївського міського палацу культури та урочистих подій, створення комісії з реорганізації. Міському бюджету це дасть скорочення штатних одиниць на 5 одиниць (на сьогодні мається 21) – заступника директора, головного бухгалтера, бухгалтера і двох зав секторами, що дасть змогу зменшити витрати міського бюджету на 715 тис.грн. на рік.

Закликав підтримати рішення і міський голова Олександр Сєнкевич, який нагадав, що у «Казці» є орендатор, і всі питання можуть бути вирішені і без 5 цих штатних одиниць.

Але депутати не дуже сприйняли запропонований проект рішення. Наприклад, Федір Панченко був незадоволений ідеєю приєднання саме до Палацу урочистих подій і взагалі сказав, що у Палацу урочистих подій є конфлікт інтересів в цьому питанні, але не розшифровував, який саме. Цікавило депутата, скільки ще закладів культури планують об’єднати?

Проти приєднання «Казки» до Палацу урочистих подій виступив і депутат Андрій Янтар – він вважає, що логічніше було б приєднати «Казку» до Миколаївського зоопарку. «Ідея гарна. Якщо вирішите приєднати до зоопарку, буде «Казковий зоопарк». Я не заперечую, роботи не боюсь. Але наскільки це буде доцільно, я не знаю», – відреагував на це директор зоопарку, депутат міськради Володимир Топчий.

Депутат Сергій Кантор, навпаки, виступив за приєднання «Казки» до Палацу урочистих подій – про що розмовляти, якщо зараз «Казка» закрита, і є гроші на приєднання саме до Палацу? Також не розуміла суперечок депутатів і Ганна Норд – є проект рішення, за нього треба голосувати. Виступив за підтримку проекту рішення і Володимир Топчий.

Як пояснив начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Юрій Любаров, рішення про приєднання «Казки» саме до Палацу урочистих подій виникло тільки тому, що територіально вони близько один до одного розташовані, і новому заступнику директора, який там з’явиться, буде знаходитися в Палаці, тому що у самій «Казці» немає умов для офісної роботи. Щодо планів скорочення, то є проект об’єднання двох бібліотечних систем – дорослої та дитячої, зараз це питання розглядається в Міністерстві культури.

У підсумку для затвердження рішення не вистачило голосів: «за було 26 депутатів, проти – 1, утримались 4. Депутати, які виступали за це рішення, запропонували поставити питання на голосування вдруге – можливо, не всі розібрались.

Проєкт рішення винесли на повторне голосування, і це дало очікуваний результат: за 29, проти -1, утрималось – 3. Рішення прийняте.

Як повідомляло Інше ТВ, на початку лютого цього року у Миколаєві суд визнав недійсним договір про передачу у користування підприємцю території дитячого містечка «Казка». Тоді ж підприємець, який провадить діяльність у миколаївському дитячому містечку «Казка», прокоментував судове рішення: «Я все ще маю статус переможця».



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube