Юніорський чемпіонат України з фехтування на шаблях: золотий хет-трик від миколаївців Скорохода і Коротченко (ФОТО)


19:4405.11.2022

Сьогодні, 5 листопада, особисті змагання юніорок та юніорів продовжили програму чемпіонату України з фехтування на шаблях, що триває на доріжках спортивного комплексу ЦСК ЗСУ у Києві.

Вихованці миколаївської школи Даниїл Скороход та Вікторія Коротченко, які напередодні здобули по два золота – індивідуальне та командне в категорії кадетів, святкували перемоги й сьогодні. Нагадаємо, що обидвоє є підопічними Артема Скорохода та Віктора Явкуна.

Про це повідомили у Національній федерації фехтування України, передає Інше ТВ.

Даниїл Скороход виграв п’ять з шести боїв на попередній стадії, а потім ще п’ять в олімпійці. Зокрема у півфіналі 15-річний миколаївець здолав Дмитра Колобаєва (15:10), а у фіналі взяв реванш у Станіслава Закутнього за поразку в групі (15:8). Черкащанин відтак отримав срібло. А володарями бронзових нагород стали вище згаданий нетішинець Колобаєв, а також В’ячеслав Дзюба з Миколаєва.

Вікторія Коротченко розпочала змагання з п’яти перемог у шести боях в групі, отримавши при посіві третій номер. Далі 15-річна представниця Миколаєва вийшла переможницею ще з чотирьох зустрічей у турі прямого вибування, зокрема в 1/4 вона змусила скласти зброю чинну віцечемпіонку України серед дорослих Олександру Бондар (15:8), в 1/2 – перемогла господарку доріжки Софію Шмалун (15:6). Фінал вийшов миколаївським і сильнішою в ньому знову ж таки виявилася Коротченко, яка залишила зі сріблом перший номер посіву Ольгу Ківало (15:7). Третю сходинку п’єдесталу з вихованкою ДЮСШ “Армієць Шмалун розділила одеситка Валерія Моренець-Кубанська.

Як повідомляло Інше ТВ, 3 листопада на кадетському чемпіонаті України з фехтування на шаблях миколаївці Даниїл Скороход і Вікторія Коротченко зійшли на першу сходинку п’єдесталу (ФОТО).

4 листопада на кадетському чемпіонаті України у командних змаганнях усе золото зібрали представники Миколаєва, а товариші по команді допомогли Даниїлу Скороходу та Вікторії Коротченко, які виграли особисті чемпіонські титули напередодні, оформити золотий дубль.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube