По аеродрому у Новофедорівці завдали удару з української зброї, – NYT


20:1409.08.2022

Удар по аеродрому у Новофедорівці в Криму 9 серпня був нанесений українською зброєю.

Про це повідомляє  The New York Times.

Високопоставлений український військовий, який ознайомлений з ситуацією, сказав, що за нападом стоять українські сили.

Чиновник не став розголошувати тип зброї, яка була використана для нападу, зазначивши лише, що “використовувався пристрій виключно українського виробництва”.

Додамо, що єдина українська зброя, яка може долетіти до Сакського району, – це оперативно-тактичний ракетний комплекс “Грім”.

ОТРК “Грім”

Зброя призначена для ураження одиночних і групових стаціонарних цілей на дальностях від 50 до 280 км. При цьому дальність стрільби може було збільшена до 450-500 км.

Бойовий блок одноступеневої балістичної ракети проектувався масою 480 кг. Бойова частина може бути виконана за моноблочною або касетною схемою. Моноблочна схема використовує осколково-фугасну або проникаючу осколково-фугасну ампулу.

Зазначимо, що від лінії фронту у Херсонській та Миколаївській областях до Новофедорівки – приблизно 200 км.

Нагадаємо, 9 серпня, в окупованому Криму пролунали гучні вибухи з боку російської авіабази в Новофедорівці.

В рф повідомили, що вибухи в Новофедорівці – результат «детонації кількох авіаційних боєприпасів». Але ніхто і ніщо не постраждало

Міноборони України опублікувало іронічний коментар на вибухи в окупованому Криму. “Міноборони України не може встановити причину займання, однак вкотре нагадує про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях. Факт пожежі може бути використаний країною-терористом в інформаційній війні. Не виключаємо, що окупанти “випадково” знайдуть якісь характерні “шеврон”, “візитівку” чи навіть “ДНК”. Принагідно звертаємо увагу, що одяг з бавовни дуже гігієнічний”, – йдеться в коментарі.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube