ЗСУ отримали 50 турецьких бронетранспортерів Kirpi


20:1209.08.2022

Іноземні партнери передали на потреби Збройних сил України турецькі бронетранспортери Kirpi – 50 із них уже відправили на передову. Про це повідомляє пресслужба Оперативного угруповання військ “Каховка” ЗСУ у Facebook.

“Наших воїнів підтримують іноземні партнери. Весь світ бажає щоб Україна здобула перемогу над лютим ворогом. Збройним силам України передали нові турецькі бронетранспортери BMC Kirpi”, – йдеться в повідомленні.

В угрупованні уточнили, що найближчим часом наші захисники отримають ще 150 одиниць таких БТР. Військові очікують додаткової поставки.

Пресслужба також опублікувала відео з 50 першими бронемашинами. 

За інформацією Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, бронетранспортери BMC Kirpi мають захист від бронебійних боєприпасів і уламків артилерійських снарядів. Крім того, техніку можна озброїти кулеметом 7,62-мм або ж 12,7-мм. 

Відомо також, що ці БТР можуть вмістити 10 бійців і трьох членів екіпажу. Корпус машини забезпечує захист особового складу від саморобних вибухових пристроїв і мін, а також оснащений системою автоматичного гасіння вогню.

Нагадаємо, днем раніше новий пакет допомоги для України анонсували Сполучені Штати Америки. Він включає зброю, боєприпаси та інше спорядження на один мільярд доларів.

Нагадаємо, раніше Австралія надала Україні понад 30 бронетранспортерів, декілька партій бронетранспортерів М113 Україна отримала від Латвії та інших країн.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube