Литва надасть Україні ще десять бронетранспортерів М113


09:2931.07.2022

Литва надасть Україні ще десять бронетранспортерів М113, а також пакети вибухівки та димових шашок.

Про це повідомляє Українська служба «Польського Радіо» з посиланням на Міноборони Литви, передає Інше ТВ.

За повідомленням, у суботу, 30 липня, у Вільнюсі підтримку України обговорили міністри оборони Литви та Угорщини Арвідас Анушаускас і Крістоф Шалай-Бобровницький.

«Додаткова литовська військова допомога незабаром прибуде в Україну», — заявив Анушаускас, цитований у комюніке Міноборони. Міністерство нагадує, що Литва вже надала десять бронетранспортерів M113, а її військова допомога Україні наразі склала 123 мільйони євро.

Литва також пропонує навчання для українських механіків і саперів. «Ми є гнучкими й готові допомогти будь-яким можливим способом, звичайно, залежно від потреб, про які повідомляє Україна», — підкреслив Анушаускас.

«Наш моральний обов’язок — підтримувати Україну військовою технікою та навчати українські війська. (…) Ми маємо чітко усвідомити, що якщо ми не зупинимо агресора в Україні, у нас буде війна у власних країнах», — заявив литовський міністр після зустрічі з угорським колегою, а також додав: «Ця війна може закінчитися прийнятно для всіх нас лише на умовах України».

Як повідомляло Інше ТВ, Зеленський отримав найвищу державну нагороду Литовської Республіки (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube