Справа про зайво витрачені 5,8 млн.грн. на зупинки-укриття: у Миколаєві суд відмовив в задоволенні позову «Миколаївелектротранс» до Держаудитслужби


09:0921.03.2024

Миколаївський окружний адміністративний суд 4 березня 2024 року відмовив у задоволенні позову комунального підприємства Миколаївської міської ради “Миколаївелектротранс” до Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області .

Про це йдеться в оприлюдненому рішенні суду, передає Інше ТВ.

Суд прийшов до висновку, що наведені позивачем аргументи щодо невідповідності Наказу на проведення перевірки нормам діючого законодавства та підписання програми перевірки та Направлення на проведення перевірки в.о. начальника управління ПО Держаудитслужби ніяким чином не впливає на висновки, до яких дійшли перевіряючі, та на Вимогу, яка оскаржується Позивачем в межах даного позову.

Крім того, в судовому засіданні встановлено та підтверджено матеріалами справи (акт тимчасового вилучення документів) та не заперечується сторонами по справі, що під час проведення перевірки процедури закупівлі та зустрічної звірки ТОВ «Елітмайстер» не було надані Відповідачу вичерпний перелік документів, які могли підтвердити витрати на загальну суму 5 834 270 грн за договором № 328, що були перераховані ТОВ «Елітмайстер» на користь ТОВ «Ваніла 2019».

При наданні Відповідачу договору з ТОВ «Ваніла 2019» під час зустрічної звірки, ціна договору була замазана, ТОВ «Ваніла 2019» в бухгалтерському обліку ніяким чином не відобразила взаємовідносини з ТОВ «Елітмайстер», окрім того, ТОВ «Ваніла 2019» за місцем реєстрації відсутня та ніякої господарської діяльності фактично не веде. Таким чином, у відповідача виникли обґрунтовані сумніви щодо можливості виконання заявлених у договорі робіт саме ТОВ «Ваніла 2019» для ТОВ «Елітмайстер» з метою виконання договору закупівлі, в межах процедури закупівлі UA-2022-10-26009178-а.

Посилання представника Позивача та представника 3 Особи-2 на Акт контрольного обстеження від 10.03.2023 року як на доказ того, що саме ТОВ «Ваніла 2019» виконало роботи на суму 5 834 270 грн, є недоречним. Оскільки Акт контрольного обстеження від 10.03.2023 року свідчить лише про наявність МАФів та місця їх розташування та ніяким чином не свідчить, хто та на яку суму виконав роботи по договірним відносинам ТОВ «Елітмайстер» з «ТОВ Ваніла 2019».

Як повідомляло Інше ТВ, в кінці травня 2023 року активістка Юлія Міскевич виклала на своїй сторінці в Фейсбук лист-відповідь від Управління Південного офісу Держаудитслужби України, в якому мовиться, що «КП ММР «Миколаївелектротранс» зайво сплачено коштів постачальнику ТОВ «ІБФ «ЕЛІТМАЙСТЕР» (код ЄДРПОУ 42891325) на загальну суму 5 834,27 тис.грн., чим завдано шкоди (збитків) КП ММР «Миколаївелектротранс» на цю ж суму» за зупинки-укриття.

2 червня директор КП ММР «Миколаївелектротранс» Юрій Сметана провів брифінг, на якому представив свою позицію щодо означеного питання: «…це було або непрофесіоналізм, або було зроблено для дискредитації як місцевої влади, так і обласної влади, загалом дискредитації влади в країні в період війни – нам було написано порушення на суму в 5,8 млн. при здійсненні цих закупівель». Також Ю.Сметана додав, що «Миколаївелектротранс» подав судовий позов до Держаудитслужби.

На КП «Миколаївелектротранс» правоохоронці проводили обшуки.

Мер Миколаєва назвав перевірку встановлених КП «Миколаївелектротранс» зупинок-укриттів замовною.

В жовтні 2023 року Держаудитслужба ще раз підтвердила, що на спорудженні зупинок-укриттів в Миколаєві невідомо куди витрачено 5,8 млн. грн. – більше третини від загальної суми.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube