Мер Миколаєва назвав перевірку встановлених КП «Миколаївелектротранс» зупинок-укриттів замовною


15:3029.06.2023

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич на сьогоднішній сесії Миколаївської міськради прокоментував скандал з вартістю зупинок-укриттів, встановлених КП «Миколаївелектротранс».

Про це повідомляє Інше ТВ.

– Я вважаю всю цю історію з нашими укриттями, так, як відпрацювала Держаудитслужба, якоюсь замовною. Сьогодні вже «Миколаївелектротранс» подав до суду. Вчора виступав керівник нашого підрозділу Держаудитслужби, який сказав на своїй пресконференції, що «Миколаївелектротранс» витратило на 14 укриттів 30 з чимось мільйонів гривень. Це не відповідає дійсності. Насправді було витрачено на кожне з таких укриттів суму 1 млн. 95 тис.грн. Ми готуємо зараз аналітику по Україні, ця вартість є меншою ніж будь-які такі укриття, які були зроблені в інших містах. Буквально нещодавно Київська міська адміністрація закупила за 1,1 млн.грн., що на 5 тис.грн. дорожче, укриття.

Хочу нагадати, що наші укриття товщиною 40 см, вони з бетону, мають кучу електроніки – кнопку виклику, камери відео спостереження всередині і ззовні, вандалозахисний екран. Вся інформація була надана Держаудитслужбі. Держаудитслужба не мала питань щодо цього підприємства. Потім зустрічною перевіркою вона не змогла отримати якісь дані у підрядника і вирішила все це «повісити» на наше підприємство. Стосовно цього наше підприємство подало до адміністративного суду.

Далі за результатами перевірки Держаудитслужби у нас працює Бюро економічної безпеки (БЕБ), – сказав Олександр Сєнкевич.

Він підтримав пропозицію депутатки Олени Кисельової заслухати на засіданні очолюваної нею депутатської комісії (З питань прав людини, дітей, сім’ї, законності, гласності, антикорупційної політики, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики) інформацію Антикорупційного департаменту міської ради.

«Деякі правоохоронні органи, які роблять публікації на своїх сторінках, як мінімум, не дотримуються таємниці слідства і роблять на цих публікаціях висновки, які може зробити лише суд, фактично руйнуючи репутацію окремих людей за якимись там здогадками», – додав мер.

Нагадаємо, як розвивався скандал з вартістю укриттів, встановлених КП «Миколаївелектротранс».

В кінці травня активістка Юлія Міскевич виклала на своїй сторінці в Фейсбук лист-відповідь від Управління Південного офісу Держаудитслужби України, в якому мовиться, що «КП ММР «Миколаївелектротранс» зайво сплачено коштів постачальнику ТОВ «ІБФ «ЕЛІТМАЙСТЕР» (код ЄДРПОУ 42891325) на загальну суму 5 834,27 тис.грн., чим завдано шкоди (збитків) КП ММР «Миколаївелектротранс» на цю ж суму» за зупинки-укриття.

2 червня директор КП ММР «Миколаївелектротранс» Юрій Сметана провів брифінг, на якому представив свою позицію щодо означеного питання: «…це було або непрофесіоналізм, або було зроблено для дискредитації як місцевої влади, так і обласної влади, загалом дискредитації влади в країні в період війни – нам було написано порушення на суму в 5,8 млн. при здійсненні цих закупівель». Також Ю.Сметана додав, що «Миколаївелектротранс» подав судовий позов до Держаудитслужби.

Кілька днів тому на КП «Миколаївелектротранс» правоохоронці проводили обшуки.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube