Єврососоюз зможе позбутися залежності від російських енергоносіїв вже за 6-7 місяців, – Урсула фон дер Ляєн


07:4109.09.2022

Відповіддю Євросоюзу на енергетичний шантаж Росії буде позбавлення Європи залежності від російських викопних ресурсів. Також ЄС проведе диверсифікацію шляхів постачання та масові інвестиції у розвиток поновлювальної енергії.

Про це повідомляє ЛБ з посиланням на президентку Європейської Комісії Урсулу фон дер Ляєн.

“Я глибоко переконана, що ми переможемо, і що ми є сильнішими. Вже зараз Норвегія постачає набагато більше газу до Європейського Союзу, ніж Росія. На початку війни з усього імпортованого газу 40% припадали на російський газ. Це тривало багато років. Сьогодні лише 9% – це російський газ, і це показує, що через шість-сім місяців – ми вже цього досягаємо – ми повністю позбудемося залежності від російських викопних енергоресурсів”, – зазначила Урсула фон дер Ляєн.

Вона нагадала, що ЄС повністю зупинив імпорт російського вугілля, зменшує імпорт нафти з РФ, та диверсифікує шляхи постачання газу, щоб впевнено пройти наступну зиму.

Президентка Єврокомісії нагадала про те, що цього року Європа пройшла через небувалу посуху та зіткнулася з екстремальними погодними явищами. Вітрові “острови” та енергетичні “парки”, які будуть створені в Північному морі за програмою RePowerEU, дадуть змогу виробляти енергію, яка повністю покриє потреби 50 млн домогосподарств. Також одним із ключових напрямків цієї енергетичної програми ЄС є розвиток водневих технологій.

Таким чином ЄС розраховує звільнитися від будь-яких спроб шантажу та зміцнити безпеку енергопостачання Євросоюзу.

Читайте: Євросоюз готовий створити тренувальну місію ЄС для ЗСУ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube