Євросоюз готовий створити тренувальну місію ЄС для ЗСУ


22:4230.08.2022

Міністри оборони країн-членів Європейського Союзу домовилися створити для української армії тренувальну місію ЄС. Про це заявив на прес-конференції Високий представник ЄС з питань зовнішньої та оборонної політики Жозеп Боррель у вівторок, 30 серпня, повідомляє Кореспондент.

Неформальна зустріч відбулася у чеській столиці Празі. У ній брав участь і голова Міноборони України Олексій Резніков.

“Європейський Союз єдиний у своїй підтримці Україні, і держави-члени залишаються готовими продовжувати підтримувати так довго, скільки це потрібно і так багато, скільки це необхідно”, – зазначив Боррель позицію Європейського Союзу.

Високий представник також зазначив, що “потреби не завжди зводяться до постачання та військового обладнання, а також потрібна реновація їх збройних сил”.

“Це не тільки про війну, а й про те, як вони ведуть цю війну, про навчання і підготовку солдатів, підготовку військової структури. Щодо цього є багато ініціатив. Ці потреби – значні, і ми повинні гарантувати широке охоплення цих зусиль. Всі держави-члени погодилися щодо цього і щодо початку роботи, яка необхідна, щоб визначити параметри для місії військової допомоги ЄС для України”, – підкреслив європейський чиновник.

Боррель додав, що офіційно рішення не ухвалювалося, оскільки це було неформальне засідання.

“Це було не про прийняття рішення, а про рішення розпочати підготовчу роботу (над місією), яка включає контакти з українцями з одного боку, та визначити законодавчі параметри для того, щоб визначити концепцію надзвичайного управління (місією). Міністр оборони України представив нам список тренувальних заходів на різних рівнях, у різних часових перспективах – короткострокових, середньострокових та довгострокових, які їм потрібні”, – підсумував він.

Читайте: Пришло время Евросоюзу отказаться от единогласия при принятии судьбоносных решений, – Боррель



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube