Нестача валюти в касах банків тимчасова – НБУ


14:4408.09.2022

Національний банк України обіцяє, що нестача валюти у касах банків – тимчасова. До банківських установ вже направили додатково 100 млн дол. готівкою в обмін на безготівковий долар і анонсують, що такі операції продовжаться, пише УНН.

“Проблема з нестачею готівкової валюти в касах окремих банків є тимчасовою. Вона виникла через ситуативні логістичні труднощі з доставкою готівкових доларів США з-за кордону та має вирішитися найближчим часом”, – повідомили у НБУ.

Деталі

7 вересня Нацбанк, за повідомленням, провів першу операцію з обміну готівкового долара на безготівковий. НБУ запропонував 100 млн дол. США готівкою й фактично вся сума була вибрана банками. В операції взяли участь 12 із 14 системно важливих банків.

“Уже найближчим часом вони зможуть поповнити свої каси валютною готівкою і задовольнити попит клієнтів”, – наголосили у Нацбанку.

Наступна операція обміну готівкової валюти на безготівкову відбудеться в понеділок, 12 вересня, анонсували у НБУ. Банкам мають запропонувати до обміну готівковий євро.

“Національний банк України проводитиме операції з обміну готівкової валюти на безготівкову, доки це буде необхідно, а також рекомендує банкам збільшити обсяги завезення готівкової валюти, щоб унеможливити виникнення труднощів у майбутньому”, – зауважили у банку.

Операції з обміну готівкової валюти на безготівкову між Національним банком та банками, наголосили у НБУ, “жодним чином не впливатимуть на обсяг міжнародних резервів України”.

Читайте: Банкам дозволили продавати більше валюти українцям



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube