США можуть вивести свої компанії з Туреччини у разі зближення Ердогана та путіна – Politico


19:3718.08.2022

У разі зближення лідерів Туреччини та росії США можуть переглянути відносини з Анкарою та рекомендувати американським компаніям вивести бізнеси з держави. Про це УНН пише з посиланням на Politico.

Повідомляється, що США почали опрацьовувати такі сценарії після того, як турецький президент та російський диктатор зустрілися у Сочі, де за підсумком розповіли про домовленості на торговельно-економічній платформі. Зокрема, за словами Ердогана, сторони вирішили наростити товарообіг до 100 млрд доларів на рік і розраховуватися в національних валютах.

Як пише Politico, США допускають варіанти, що у разі ще більшого зближення Анкари та Москви, можуть “заборонити Туреччині робити розрахунки в доларах”.

Вашингтон розглядає Туреччину як “центр тяжіння для бізнесу та капіталу, проте тісні взаємини з росією ставлять під сумнів інтеграцію Туреччини з рештою світу”.

Тому, адміністрація Байдена може радити вивести американські бізнеси з Туреччини, якщо вона піде з росією на “формальне економічне партнерство”.

Читайте: США загубили щонайменше 3 ядерні бомби, які так і не знайшли. Яка ймовірність того, що вони вибухнуть? (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube