У Мінкульті відреагували на ліквідацію “Довженко-центру”: кажуть, є два варіанти збереження фільмофонду


19:3718.08.2022

Міністр культури Олександр Ткаченко нарешті відреагував на ймовірність ліквідації “Довженко-центру” і одразу ж зауважив – на Держкіно впливу не має, але фільмофонд “не має в жодному разі бути під загрозою”, передає УНН.

Ткаченко нагадав, що Держкіно більше не підпорядковується МКІП. Більше того, у Мінкульті не були жодним чином проінформовані про поточні дії і не мали змоги проаналізувати як вони можуть вплинути на Довженко-Центр чи фільмофонд, яким він розпоряджається. Лише останнє питання є в компетенції МКІП наразі.

“Тим не менш запиту на погодження щодо передачі колекції іншій юридичній особі станом на сьогодні МКІП не отримувало”, – відзначив міністр.

У той же час він наголосив, що “збереженість та цілісність колекції, що є частиною національної культурної спадщини, не має в жодному разі бути під загрозою”.

Додамо

“Вчора обговорили ситуацію з Довженко-Центром, а сьогодні ініціювали обговорення з Кабміном та Держкіно щодо можливих варіантів вирішення питання. Наразі бачимо щонайменше два варіанти того, які подальші кроки маємо зробити для того, щоб зберегти цілісність музейного фонду”, – написав Ткаченко.

Проте про які саме варіанти йдеться – міністр не уточнив.

Читайте: Довженко-Центр вернул в Украину немой фильм, который считался утраченным



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube