В Чехії суд виправдав росіянина, якого звинувачували в участі в анексії Криму. Прокуратура вже оскаржила виправдувальний вирок


17:1422.10.2022

Празький міський суд у четвер виніс виправдувальний вирок у справі громадянина Росії Олександра Франчетті, якого звинувачують у причетності до насильницького затримання щонайменше 11 проукраїнськи орієнтованих громадян під час анексії Криму Росією у 2014 році.

За словами прокурора Марека Бодлака, Франчетті також було звільнено судом з-під варти.

Про це повідомляє irozhlas, передає Інше ТВ.

Суд вирішив справу безпосередньо у празькій в’язниці Рузінах. Бодлак сказав, що Франкетті не визнав себе винним. За словами обвинуваченого, у зазначений у обвинувальному висновку період він перебував у Москві. За словами Бодлака, суд виправдав Франчетті через брак доказів.

У обвинувальному висновку стверджується, що Франчетті, який раніше постійно проживав у Чехії, у лютому 2014 року виїхав з Воронежа, Росія, до Севастополя, України. Там, порушуючи Конституцію України, яка забороняє створення та діяльність незаконних збройних формувань, він став співзасновником організованої збройної групи «Оборона Севастополя».

У складі групи Франчетті, згідно з обвинувальним висновком, створив групу з дванадцяти осіб «Північний вітер», яку фінансував та керував.

Згідно з обвинувальним висновком, метою обох груп було “сприяти незаконній анексії Автономної Республіки Крим та міста Севастополя Російською Федерацією шляхом диверсійних дій, у тому числі збройних нападів на урядові сили України, українське населення та критично важливу інфраструктуру”.

Зокрема, Франчетті обстежував місцевість, контролював електричні та газові лінії та пересування людей у ​​цьому районі, а також збирав інформацію про дислокацію українських урядових сил та їхні схованки зі зброєю та боєприпасами, йдеться у обвинувальному висновку.

Він нібито передав інформацію військово-морським силам Росії, знаючи, що її буде використано при насильницькій окупації Криму. Затримання 11 осіб, зазначених у обвинувальному висновку, сталося у Чорноріченській ущелині.

Чеська поліція затримала росіянина у вересні минулого року. З того часу чоловік перебував під вартою, оскільки, на думку чеських суддів, був ризик, що він може залишити територію Чехії.

Як повідомляло Інше ТВ, у лютому цього року затриманого у Празі Франчетті, який брав участь в окупації Криму, чеський суд дозволив видати Україні.

У серпні Верховна прокуратура Чеської Республіки висунула звинувачення проти росіянина Олександра Франчетті за участь в анексії Криму.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube