Росіяни спускають воду з Каховського водосховища


16:4522.10.2022

Російські окупанти третій день спускають воду з Каховського водосховища у Херсонській області.

Про це повідомляє ВВС.

Призначений Росією “голова” окупаційної адміністрації Новокаховського району Херсонської області Володимир Леонтьєв заявив, що з Каховського водосховища скидається вода. Як повідомляє РИА Новости, він сказав про це в ефірі програми “Соловйов Live”.

За словами Леонтьєва, це робиться, щоб знизити масштаби збитків у разі руйнування греблі на Каховській ГЕС.

Росія вже третій день спускає воду, підтверджують джерела ВВС.

Українська влада заявила, що армія РФ замінувала дамбу і може її підірвати, щоб завадити настанню Збройних сил України – і звинуватити у наслідках Київ. У Росії стверджують, що до знищення греблі готуються саме українські військові.

Якщо дамба буде знищена вода з Каховського водосховища може затопити велику територію вниз по Дніпру, у тому числі в Херсоні та сусідніх районах.

“ГЕС продовжує працювати, хоча три агрегати вийшли з ладу. Вона не зупиняла роботи ні на один день з 24 лютого. Останній тиждень збільшено скидання води, щоб у разі негативного розвитку подій кількість води, яка хлине вниз за течією, була б меншою”, – сказав Леонтьєв (цитата з РІА Новини).

Нагадаємо: Російські окупанти спробують підірвати греблю Каховської ГЕС, щоб прикрити відступ і створити буферну зону в Херсонській області, – ISW



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube